Smart Technician

Tweedejaars studenten Technicus Engineering volgden de succesvolle pilot Smart Technician. Een periode van 10 weken gingen zij wekelijks een middag naar een bedrijf om in de praktijk te leren hoe het ontwerpen en produceren van een product in zijn werk gaat. De groepen studenten waren te gast bij Festo, Busch BV in Woerden, Eneco uit Utrecht, OMVE BV uit de Meern en Verweij Installatietechniek uit Nieuwegein.

Levensecht leren bij Festo

Op 26 juni 2020 hebben vier studenten van de opleiding Technicus Engineering van het Tech college hun Smart Technician project opgeleverd. Zij hebben in opdracht van Festo een nieuw station bedacht binnen de CP-factory. Dit is een productielijn volgens de industrie 4.0 gedachte, waarbij klant specifieke producten gemaakt worden in de volgorde waarin de orders online binnenkomen. Zij hebben op basis van de klanteisen een ontwerp gemaakt, een besturingsprogramma geschreven en vervolgens een prototype gebouwd. De studenten hebben gewerkt met de meest moderne componenten en konden op aanvraag rekenen op ondersteuning door experts van Festo, waardoor zij het project ook als levensecht hebben ervaren. “We hebben gewerkt zoals dat in het bedrijfsleven gaat en mochten werken met een PLC van 1500 euro!”, sprak een van de studenten trots. “Festo en de Tech campus werken samen binnen het project Smart Technician, waarin we samen met het regionale bedrijfsleven techneuten voor de toekomst opleiden.” Aldus docent en projectleider Michael van der Vlist.
 

Studenten bij Festo
Docent Michael van der Vlist: "Met deze vorm van leren wil Tech College het onderwijs dichter bij de beroepspraktijk brengen en het concept van hybride leren in de praktijk brengen. Uitgangspunten hierbij zijn (techniek) breed opleiden en het bieden van een krachtige leeromgeving. Door deze vorm van onderwijs verkrijgen de leerlingen competenties die beter aansluiten op de snelle technologische ontwikkelingen en voldoen daarmee beter aan de vraag naar breeddenkende techneuten, oftewel Smart technicians."

Verweij

Op 24 januari 2019 hebben vijf studenten een succesvol Smart Technician project afgesloten bij Verweij Elektrotechniek. Na een presentatie in de ochtend kregen de studenten in de middag op de techniekmarkt van het Tech College een certificaat uitgereikt door directeur Roel van Stokkum. De groep heeft gedurende tien weken gewerkt aan het berekenen en ontwerpen van een PV-installatie (zonnepanelen) om het toekomstige nieuwe pand van Verweij energieneutraal te kunnen laten functioneren. Op basis van het advies is het ontwerp van het pand reeds aangepast. De studenten mochten dit mooie project presenteren aan Koning Willem Alexander tijdens de opening Tech Campus.

Certificaat voor Smart Technicians
Certificaat voor Smart Technicians

Busch

Van september tot begin november 2018 hebben vier studenten van het Tech College uit diverse technische richtingen een project uitgevoerd bij Busch BV in Woerden. Zij hebben op basis van een eisenpakket van Busch een vacuümset samengesteld, het onderstel ontworpen en geproduceerd en aangesloten op een bedieningskast. Hierbij hebben de studenten kennisgemaakt met de basisprincipes van vacuümtechniek, de werking van een vacuümpomp, en de diverse appendages. Naast de technische inhoud was het ook van belang om de kosten en de planning te bewaken. De oplevering is afgesloten met een presentatie en een demonstratie in de werkplaats.

Studenten bij vacuümpomp
Studenten bij vacuümpomp

Contact

Heeft u projecten en interesse in deelname aan Smart Technician? Aarzel niet en neem contact op met:
Michael van der Vlist:
m.vandervlist@rocmn.nl
06 - 4141 - 3026

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: