Samenwerkingspartners van het Tech College

Tech College hecht veel belang aan samenwerking met andere partijen om de opleidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van bedrijven en ontwikkelingen in de markt. Dit doen we onder andere door samenwerking met de kenniscentra, brancheorganisaties en bedrijven, zoals: Miele, Alfatech, Lomans, Blueprint Automation, MW Holodeck en SKF om inhoudelijk bij te dragen aan een sterke opleiding.

OpleidingsBedrijf Metaal

We bieden betaalde opleidingstrajecten aan in de werktuigbouwkunde, metaal en mechatronica sameng met onze partner: OBM Midden Nederland 

OBM Midden Nederland

Het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM) is een initiatief van de Koninklijke Metaalunie en scholingsfonds OOM, om de metaalsector van goed opgeleide vaklieden te voorzien. Het OBM is regionaal georganiseerd en is van en voor bedrijven in de regio. 

MW Holodeck

Dankzij een unieke samenwerking leren studenten Civiele Techniek om te werken met de allernieuwste 3D-360 graden meettechniek van MW Holodeck. Deze techniek is ontwikkeld door drie zeer ervaren bouwers (samen goed voor 100 jaar vakmanschap) die hun expertise willen overdragen aan de volgende generatie. 

Stagiaires Entree onderwijs

Soms is onduidelijk wat een stagiair op niveau 1 (Entree) voor u zou kunnen betekenen (en andersom). Daarom is er een handige brochure ontwikkeld, die u hier kunt bekijken.

Samenwerkingspartners aan het woord

“De metaalsector staat te springen om mensen die met hun handen mooie dingen willen maken én interesse in techniek hebben. Elk jaar stromen er meer leerlingen in, maar de arbeidsmarkt vraagt om drie keer zo veel personeel. Wij verzorgen de intake en scholing van nieuw personeel voor werkgevers in de metaalbranche. We kijken welk bedrijf bij de interesse van leerlingen past en we zorgen dat ze daar aan de slag kunnen.”
Ronald den Butter, directeur OpleidingsBedrijf Metaal (OBM) Midden Nederland
“Onze eigenaar, Bob Prakken, zag in een aardappelverwerkingsfabriek mensen die zakken met de hand in dozen legden. ‘Dat moet te automatiseren zijn’ dacht hij. In zijn garage ontwierp hij een simpele machine die zakken in dozen deed. Zo is BPA 31 jaar geleden ontstaan en inmiddels zijn we wereldleider op het gebied van het bouwen van verpakkingsmachines voor flexibele verpakkingen. Met de bouw van steeds snellere robots en aansturingssystemen proberen we onze voorsprong vast te houden.”
Gerrit Hovestad, Hoofd Productie, Blue Print Automation
“Wij werken met bedrijven in de utiliteitsbouw. Voornamelijk bij vaste relaties als Defensie, Politie, banken, scholen en winkels. Wij komen bij al deze klanten over de vloer voor verschillende werkzaamheden. Voor het vervangen van een stopcontact of storing, tot grotere projecten van een half jaar of langer, gecombineerd met bouwkundige en werktuigbouwkundige installaties.
Het is jammer dat niet meer mensen voor techniek kiezen want het is een prachtig vak en vieze handen krijg je allang niet meer overal van. In dit vak ga je s ’avonds voldaan naar huis wanneer je een mooi stuk werk hebt afgeleverd.”
Gert Kamphorst, projectleider en praktijkbegeleider Alfatech Technische Aanneming BV.
“Als totaalinstallateur houden we ons bezig met alle installatiedisciplines: van ontwerp tot montage en onderhoud. Dat doen we in ziekenhuizen, scholen en kantoren. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dus bedenken we energiezuinige installaties voor energieneutrale gebouwen. Een gebouw moet zo min mogelijk energie verbruiken en de bouw moet een zo klein mogelijke belasting voor het milieu betekenen. We passen slimme technologieën toe: alle installaties komen via software samen in één apparaat dat de airco, verwarming, verlichting én de beveiliging bedient. Stagiaires hebben vaak een frisse kijk op zaken waarmee wij ons voordeel kunnen doen.”
Marc Verhage, operationeel directeur Lomans Groep Totaalinstallateurs

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: