Wat doe je in dit beroep?
Als human technoloog (industrieel product ontwerper) bedenk jij creatieve oplossingen om producten te verbeteren. Je maakt de producten bijvoorbeeld gebruikersvriendelijker, duurzamer of handiger. Daar komt veel bij kijken! Van technologie tot onderzoek en ontwerp. Daarmee ben je waardevol in bijna alle sectoren. Natuurlijk kun je na je opleiding Technicus Human Technology er ook voor kiezen verder te leren op het hbo.
Is de opleiding Technicus Human Technology iets voor mij?
Je bent creatief, hebt technisch inzicht en vindt het leuk om contact te hebben met mensen. Je houdt van ontwerpen, je bent nieuwsgierig naar nieuwe technologie zoals robotica, virtual reality of smarttechnologie. En, je werkt graag samen. Je vindt het leuk om te onderzoeken welke producten mensen graag willen hebben en hoe ze die gebruiken, om vervolgens aan de slag te gaan met productverbetering.
Let op: deze opleiding gaat alleen van start bij voldoende aanmeldingen.
In het kort
Leerweg / Niveau
BOL / Niveau 4Duur
3 jaarStart
Locatie
Lesgeld
€ 1.239-Crebonummer en naam
- 25265 Technicus Human Technology (bol, mbo)

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?
Tijdens de opleiding Technicus Human Technology leer je hoe je kan onderzoeken naar welke producten veel vraag is. Ook leer je hoe je kan onderzoeken wat de gebruikers precies willen hebben. Vervolgens ga je producten aanpassen en verbeteren. Je gaat aan de slag met het ontwerpen, vormgeven en het maken van voorbeeldproducten. Jij bent de schakel tussen de producent, het product en de gebruiker. Daarom is er in de opleiding Technicus Human Technology veel aandacht voor samenwerken en sociale en communicatieve vaardigheden.
Hoe ziet de opleiding eruit?
Bij de opleiding Technicus Human Technology staan projecten centraal. Iedere periode op school werk je aan een project. Denk daarbij aan het ontwerpen van een wereld in virtual reality, een drone aanpassen, een gebouw smart maken of een dagelijks gebruiksvoorwerp verbeteren. Bij elk project krijg je de vakken die je nodig hebt om het project goed uit te kunnen voeren. Denk daarbij aan marktonderzoek, materialenkennis, productietechnieken of ontwerpen. Natuurlijk ga je ook op stage. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen.
Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen.
Tijdens de opleiding Technicus Human Technology krijg je volop de kans om te leren via hackathons, projecten en wedstrijden over interessante thema’s, zoals duurzaamheid.
Algemene vakken:
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Loopbaan en Burgerschap
Deze skills ga je leren
Product verbetering
Uitvoeren van onderzoeken
Marktonderzoeken doen
3D-printen
Stage lopen tijdens de opleiding Technicus Human Technology
Je leert veel tijdens de lessen en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf waar ze zich bezighouden met het ontwerpen en verbeteren van producten. Dat kan dus in bijna alle sectoren zijn. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Stage lopen kan ook goed in het buitenland!
Na je opleiding
Na drie jaar studeer je af als human technoloog en kun je aan de slag bij een bedrijf als bijvoorbeeld; Industrieel Product ontwerper. Bedrijven hebben mensen zoals jij hard nodig: creatieve mensen met technisch inzicht die innovatieve oplossingen kunnen bedenken om producten gaan te passen. Als human technoloog heb je dan ook goede kansen op de arbeidsmarkt. Je kan natuurlijk ook verder studeren op het hbo, zoals Human Technology, Technische Bedrijfskunde of Industrieel Design. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.
Vooropleiding
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
- Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4
Kennismaken
Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie.
Kosten opleiding
Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-.
Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn.
Campus Amersfoort
Het Tech College is een kleinschalig college dat onderdeel is van de Campus Amersfoort, direct naast station Schothorst. Omdat het college kleinschalig is, kunnen we je veel aandacht geven. Er is veel oog voor hoe je leert, of je plezier hebt in je opleiding en of je goed in je vel zit. We werken veel samen, net als in de praktijk.
En hoe leuk is dit: je kunt experimenteren met nieuwe technologie in ons 3D Lab.
Aanmelden
Voor het aanmelden heb je DigiD nodig.