Monteur Mechatronica - bol

 • Niveau 2
 • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Als monteur mechatronica werk je in een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: metaal, elektrotechniek en besturingstechniek. Je bouwt mee aan mechatronische producten zoals liften, sorteermachines en verpakkingsmachines. Voor die producten maak je onderdelen. Je zet bijvoorbeeld besturingssystemen in elkaar. De producten waar je aan meebouwt, werken vaak met hoge snelheid en grote nauwkeurigheid.

Is dit iets voor mij?

Wil je met meer werken dan metaal alleen? Heb je ook belangstelling voor elektrotechniek en besturingstechniek? Vind je het leuk om mee te bouwen aan geavanceerde machines? Dan is de opleiding Monteur Mechatronica iets voor jou! Als monteur mechatronica werk je met je handen én je hoofd en ben je nauwkeurig.

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 2

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25891 Monteur mechatronica

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens jouw opleiding leer je basisvaardigheden waarmee je mechatronische producten kunt bouwen en onderhouden. Je kunt dan denken aan metaalbewerkingsvaardigheden als lassen en frezen, maar ook aan werking en plaatsing van pneumatische of hydraulische componenten. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens de opleiding krijg je onder andere de volgende lessen:

 • Metaalbewerking
 • Lassen
 • Draaien en Frezen
 • Elektrotechniek
 • Pneumatiek
 • Besturingstechniek
 • Hydrauliek

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap

Deze skills ga je leren

Lassen

Nauwkeurig werken

Werken met gereedschappen en machines

Technisch inzicht

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf dat zich bezighoudt met elektrotechnische installaties. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je begeleider van school helpt je bij voorbereiding voor je stage. Uiteraard zorgt hij ook voor begeleiding tijdens de stage. Stage lopen kan ook in het buitenland! Mocht je dat willen, dan helpt je begeleider je daarbij.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als monteur mechatronica en kun je aan de slag bij mechatronicabedrijf. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt doorstromen naar de aansluitende opleiding op niveau 3: Eerste Monteur Mechatronica. Direct doorstromen naar een bol-opleiding op niveau 4 (Middenkader Engineering – Mechatronica) is ook mogelijk. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Verder leren voor een carrière in de techniek is een slimme investering in jezelf! Want wist je al dat de vraag naar goed opgeleide technische mensen al een aantal jaar heel groot is? Een opleiding aan het Tech College staat dus garant voor een mooie loopbaan in de techniek.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
 • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Campus Amersfoort

Het Tech College is een kleinschalig college dat onderdeel is van de Campus Amersfoort, direct naast station Schothorst. Omdat het college kleinschalig is, kunnen we je veel aandacht geven. Er is veel oog voor hoe je leert, of je plezier hebt in je opleiding en of je goed in je vel zit. We werken veel samen, net als in de praktijk.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: