Monteur Elektrotechnische Installaties - bol

 • Niveau 2
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Deze opleiding is er ook als:

Opleiding tot monteur elektrotechnische installaties

Op de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties leer je alles over systemen waarbij elektrotechniek een grote rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de elektrotechnische installaties in gebouwen, datanetwerken (hardware), telecominstallaties, verkeerssignalering, lichtreclamesystemen of beveiligingssystemen.

Is Monteur Elektrotechnische Installaties iets voor jou?

De opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties past bij je als je:

 • Graag met je handen werkt.
 • Je thuis voelt in de nieuwbouw of renovatie.
 • Het leuk vindt om vaak op pad te zijn met de bedrijfsauto.
 • Graag contact hebt met mensen.
 • het prettig vindt om niet op een vaste plek te werken,

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 2

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

 • 25737 Monteur Elektrotechnische Installaties

Het werk van een monteur elektrotechnische installaties

Als monteur elektrotechnische installaties zet je onderdelen van een elektrotechnische installatie in elkaar, je plaatst ze en haalt bestaande installaties met beleid uit elkaar. Je doet uitvoerend werk en regelt bijvoorbeeld de bedrading/bekabeling zodat alle onderdelen goed op elkaar zijn aangesloten. Soms vraag je hulp aan een collega die wat meer ervaring heeft. Elektrotechnische installaties zijn overal en dat betekent afwisselend werk. Jouw werk brengt je op veel verschillende plekken. Zo kom je op maandag bij iemand thuis, doe je op dinsdag een installatieklus in een restaurant en rijd je op woensdag naar een ziekenhuis.

Inhoud van de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties

Je krijgt vaklessen, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. De vakken kunnen ook avondlessen zijn. Ook volg je keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm. Het is ook mogelijk om deze opleiding sneller af te ronden. Dit vraagt meer van jou en dus zijn er andere toelatingseisen. 

Deze skills ga je leren

Onderdelen in elkaar zetten

Installaties demonteren

Bedrading/bekabeling regelen

Samenwerken

Stage

Naast de lessen op school ga je stage lopen Je doet ervaring op bij een bedrijf dat zich bezighoudt met elektrotechnische installaties. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je begeleider van school helpt je gedurende je stage.

Wat kun je na de opleiding?

Je kan aan de slag bij een installatiebedrijf. Of je studeert verder binnen het mbo of kiest voor werken en leren. Je stroomt dan door naar de aansluitende bbl-opleiding op niveau 3 Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties. Als je goed bent in wis- en natuurkunde, kun je eventueel ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4. 

Kiezen voor een opleiding in de techniek is een slimme investering in jezelf. Er is veel vraag naar technisch personeel. Bovendien is de wereld van de techniek constant in ontwikkeling. Dat betekent dat je straks veel doorgroeimogelijkheden hebt én uitzicht op een goed salaris.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
 • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Voldoe je aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden? Dan is het mogelijk deze opleiding sneller af te ronden:

 • Diploma vmbo: kader, gemengde of theoretische leerweg of hoger (bijv. havo). Profiel Techniek: wiskunde/natuurkunde minimaal een 6
 • Of een diploma vmbo: kader, gemengde of theoretische leerweg of hoger (bijv. havo). Profiel NIET-Techniek: wiskunde minimaal een 7 en technisch inzicht, je maakt hiervoor een inzichttoets
 • Of een diploma Techniek op mbo-niveau 2: rekenen 2F
 • Of een diploma (NIET-Techniek) mbo-niveau 2: rekenen 2F en technisch inzicht, je maakt hiervoor een inzichttoets

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. We vertellen je dan alles over de opleiding en je kunt al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: