Human Technology (bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je in dit beroep?

Technische producten zie je overal, maar niet iedereen snapt hoe ze werken. In dit beroep maak jij het gebruik van technische producten simpeler en makkelijker, zodat deze door iedereen kunnen worden gebruikt. Zo leer je bijvoorbeeld een app te maken die ook je opa en oma eenvoudig kunnen gebruiken. Met Human Technology kun je op heel veel plekken terecht. Van supermarkt tot ruimtetechnologie!

Is de opleiding Human Technology iets voor mij?

Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen en te werken met nieuwe technologieën. Hoe kun je een (technisch) product zo maken dat mensen snappen wat je ermee kunt doen en begrijpen hoe het werkt?  En hoe kan zo’n product het leven van mensen aangenamer maken? Je vindt het leuk om te onderzoeken welke producten mensen graag willen hebben en hoe ze die gebruiken. 

Online open avonden 15 t/m 18 maart

Online open avonden

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25265 Human Technology (bol, mbo)

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Tijdens de opleiding Human Technology leer je om producten te verbeteren zodat je het voor mensen makkelijker is om deze te gebruiken. Als human technoloog geef je vorm aan producten. Je bent de schakel tussen een productontwikkelaar en de gebruiker. Het uitvoeren van onderzoek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Zo kom je er namelijk achter wat de gebruiker zoekt in een product.

Hoe ziet de opleiding Human Technology eruit?

We leren je onder andere marktonderzoek te doen en alles wat er komt kijken bij het verbeteren van producten. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Stage lopen tijdens de opleiding Human Technology

Je leert veel tijdens de lessen bij op het Tech College in Amersfoort en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf, zoals bijvoorbeeld bij een ontwerpbureau of een technische ontwikkelafdeling van een ziekenhuis. Maar je kunt ook terecht bij bijvoorbeeld een prototypebouwer (een prototype is een eerste versie van een product. Daarmee doe je testen om het product verder aan te passen en te verbeteren). Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Stage lopen kan ook goed in het buitenland! Lijkt je dat leuk, dan helpt je begeleider van school je daarbij.

Na je opleiding Human Technology

Na drie jaar studeer je af als human technoloog en kun je aan de slag bij een bedrijf. De vraag naar technische starters met commerciële skills neemt toe. Met de huidige technische ontwikkelingen is de verwachting dat die de komende jaren blijft stijgen. Of je studeert verder, binnen het mbo of je gaat naar het hbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een aansluitende hbo-opleiding, zoals Human Technology, Technische Bedrijfskunde of Industrieel Design. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De campus

De Campus in Amersfoort is een mooie, moderne locatie met station Schothorst naast de deur. Op de campus zitten de verschillende mbo-colleges bij elkaar. Studeren en werken kan er volop. Het leuke is dat je als student van het Tech College (een deel van) de technische renovatie van de gebouwen doet. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: