Human Technology (bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je in dit beroep?

Technische producten zie je overal, maar niet iedereen snapt hoe ze werken. In dit beroep maak jij het gebruik van technische producten simpeler en makkelijker, zodat dit door iedereen kan worden gebruikt. Zo leer je bijvoorbeeld een app te maken die eenvoudig is te gebruiken is voor je opa en oma. Met Human Technology kun je op heel veel plekken terecht. Van supermarkt tot ruimtetechnologie!

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen en te werken met nieuwe technologieën. Hoe kun je een (technisch) product zo maken dat mensen snappen wat je ermee kunt doen? En hoe kan zo’n product het leven van mensen aangenamer maken? Je vindt het leuk om te onderzoeken wat voor producten mensen graag willen hebben en hoe ze die gebruiken. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

September 2019

Crebonummer en naam

25265 Human Technology (bol, mbo)

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om als een Human technoloog te werken. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk met de opdrachten en projecten van bedrijven en instellingen. Dat betekent dat je leert om producten te verbeteren zodat je het leven van mensen aangenamer kunt maken.  Als Human technoloog geef je vorm aan producten. Je bent de schakel tussen een productontwikkelaar en de gebruiker. Het uitvoeren van onderzoek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Zo kom je er namelijk achter wat de gebruiker zoekt in een product.

Hoe ziet de opleiding eruit?

We leren je onder andere marktonderzoek te doen en alles wat er komt kijken bij het verbeteren van producten. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage.  Je doet ervaring op bij een bedrijf, zoals bijvoorbeeld bij een ontwerpbureau of een technische ontwikkelafdeling van een ziekenhuis. Maar je kunt ook terecht bij bijvoorbeeld een prototypebouwer (een prototype is een eerste versie van een product. Daarmee doe je testen om het product verder aan te passen en te verbeteren). Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Stage lopen kan ook goed in het buitenland! Lijkt je dat leuk, dan helpt je begeleider van school je daarbij.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als human technoloog en kun je aan de slag bij een bedrijf. Er is ruim voldoende kans op een baan. Of je studeert verder, binnen het mbo of je gaat naar het hbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een aansluitende hbo-opleiding, zoals Human Technology, Technische Bedrijfskunde of Industrieel Design.
Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht. Meer weten? Bekijk het filmpje

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2018 - 2019: € 1.155,-.

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal.

 

De campus

De Campus in Amersfoort is een mooie, moderne locatie met station Schothorst naast de deur. Op de campus zitten de verschillende mbo-colleges bij elkaar. Studeren en werken kan er volop. Het leuke is dat je als student van het Tech College (een deel van) de technische renovatie van de gebouwen doet. 

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: