Zilver voor finalist Henri op Skills the finals

Zilver Henri

Na een spannende halve finale had Henri Zwijnenburg zich geplaatst voor de landelijke finale van Skills Heroes op het onderdeel MAG lassen en BMBE elektrode lassen. Met 3 andere studenten streed hij afgelopen week voor een plaats op het podium. De finale vond plaats op 14 en 15 maart in Hengelo. Henri heeft het fantastisch gedaan! Met slechts enkele punten achterstand op de winnaar nam hij de zilveren medaille in ontvangst. Hij mag hij bijzonder trots zijn op deze prestatie.

Nog twee finalisten van Tech College
Behalve Henri had het Tech College in Nieuwegein nog twee kandidaten in de race. Dit zijn Jubbe Schoote, finalist CNC frezen en Sven Reinds, finalist CNC draaien. Sven Reinds en Jubbe Schoote eindigden helaas niet op het podium. Ook op hen zijn we uiteraard trots.

Vakwedstrijden
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, bloembinden en een breed scala aan technische beroepen. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. 

Het verhaal van Henri lees je hier.

Het verhaal van Sven lees je hier.

14 februari 2019
Tech College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: