Werkzoekenden ontdekken techniek bij het Tech College Amersfoort

Werkzoekenden ontdekken techniek bij het Tech College Amersfoort

In november openden wij ons constructielokaal voor een groep werkzoekenden vanuit het WerkgeversServicepunt (WSP) en Leerwerkloket regio Amersfoort. De kandidaten maakten kennis met elektrotechniek, constructie en installatie. Ze gingen enthousiast aan de slag en maakten een stoffer en blik.

Samen met het WSP, het Leerwerkloket en MBO Amersfoort zijn we gestart met het Voorschakeltraject Techniek en Bouw. Zo laten we mensen die niet direct in een BBL-opleiding kunnen starten - bijvoorbeeld omdat hun taalniveau nog niet toereikend is -   kennis maken met techniek en bouw. In het traject wordt op maat een leerwerkplan gemaakt voor de werkzoekenden. Doel is het bemachtigen van een betaalde baan in de techniek.

Het Voorschakeltraject is onderdeel van Perspectief op Werk. Binnen Perspectief op Werk werken overheidsinstellingen, werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen gerichter samen om de matching in de arbeidsmarktregio’s te verbeteren en om ervoor te zorgen dat meer mensen kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Lees meer via WSP regio Amersfoort: nieuws 

26 november 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: