Studenten Tech Campus pitchen energieconcept bij landelijke Klimaat Challenge

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge

Twee studenten van de Tech Campus hebben een vernieuwend concept bedacht om energie op te wekken. Op 31 maart hebben ze hun concept gepitched in de Future Builders Battle voor de camera bij Bouwend Nederland. 'Dat was nog best spannend, maar uiteindelijk is het gelukt.'

Twee studenten Technicus engineering van de Tech Campus in Nieuwegein doen mee aan de Energie ontwerp challenge. Deze Klimaat Challenge wordt georganiseerd door stichting Smart Circulair en is een duurzame energiewedstrijd voor alle leerlijnen. Het doel is een nieuwe en slimme energiebron te ontwikkelen. Er is meer dan zonnecellen en windgiganten. Met een vernieuwend concept zetten we de energietransitie en de gevestigde orde op zijn kop! 

Studenten Adam Ouarghi en Haitem Saâdouni zitten in jaar 2 van de opleiding Technicus Engineering. Zij doen mee aan de Energie ontwerp challenge tijdens de stageperiode van de opleiding. Samen vormen zij een van de vijf deelnemende Energie Teams. Het concept van Adam en Haitem bestaat uit het opwekken van energie door middel van trillingen. Bekijk hier het filmpje waarin ze hun idee presenteren.

Adam en Haitem: 'Pitchen was voor ons nieuw, we hadden het allebei nooit eerder gedaan. Dat maakte het wel lastig in het begin! We hebben hard geoefend en veel hulp gekregen van de pitchtrainers. Toen we uiteindelijk voor de camera’s stonden steeg de spanning pas echt, maar we zijn tevreden met het eindresultaat. Al is er altijd nog plek voor verbetering.”

Concept pitchen voor Nederlandse bedrijven
Op 31 maart hebben de Energie Teams hun concept gepitched in de Future Builders Battle voor de camera bij Bouwend Nederland. Met de perfecte pitch kunnen de studenten Nederlandse bedrijven interesseren voor hun innovatieve energieconcept. De concepten worden beoordeeld op de volgende criteria: creatief, inventief, vernieuwend. Innovatie in techniek en opbrengst. Bijdrage aan circulariteit en opschaalbaarheid en operationele toepassing.

Stem op Energie Team ROCMN
Van 1 april 12.00 uur tot 6 april 12.00 uur kan er gestemd worden op het energieconcept. De jury kiest 2 winnende teams maar het studententeam met de meeste publieksstemmen wordt ook uitgenodigd om live aanwezig te zijn tijdens de Future Builders Dag op 15 april 2021.

Stemlink
Stemmen kan via https://www.bouwendnederland.nl/future-builders/future-builders-day/future-builders-day-challenge

Onderaan de pagina staat er een link waar op staat (stem) als u daar op klikt kunt u op pitch 5 stemmen genaamd (Young ingenieurs - ROC midden Nederland).

6 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: