Studenten Tech Campus met innovatief concept door naar podium Future Builders Day

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge

Het is studenten Haitem en Adam gelukt door te dringen naar de finale van de Energie Ontwerp Challenge. Hun innovatieve concept om energie op te wekken door middel van trillingen kreeg voldoende stemmen om in de top 3 te komen. Hiermee wonnen zij een plek op het podium tijdens de Future Builders Day. De studenten van de opleiding Technicus Engineering van ROC Midden Nederland namen het op tegen 4 teams van Friesland College.

De reactie van de jury: “Wij sprongen op toen we dit concept hoorden. Prachtige toepassing van techniek. Piezo elementen op kantoor kunnen een duurzame rol spelen in de bebouwde omgeving. Geluid wegvangen en omzetten: dubbele score. Dit idee verdient een plek in de top 3.”

Hoe gaat het nu verder?
Adam en Haitem moeten hard aan de slag. Op 15 april aanstaande pitchen zij op de Future Builders Day van Bouwend Nederland hun concept opnieuw. Ditmaal aan honderden genodigden uit de branche. De studenten worden geïnterviewd door de dagvoorzitter en het is de bedoeling dat zij nu ook een werkend model van hun idee tonen. “Dit podium van Bouwend Nederland biedt uiteraard een prachtig platform voor nieuwe ideeen. Belangstellenden kunnen er mogelijk voor zorgen dat er vervolgstappen gezet kunnen worden.” Aldus Tanja Nolten van SMARTCirculair.

SMARTCirculair ontwerpwedstrijd
Tanja Nolten: “Studenten zijn de gamechangers, inspirators en leiders van de toekomst. Goede ideeën hebben een platform nodig om opgemerkt en gerealiseerd te kunnen worden. Daarom organiseert SMARTCirculair twee landelijke ontwerpwedstrijden. De Bouw Ontwerp Challenge en de Energie Ontwerp Challenge 2021.”

Op 30 april a.s. is de finale van beide landelijke ontwerpwedstrijden van SMARTCirculair. Ook hier staan Adam en Hatim in de finale. Zij maken er kans om de Energie Ontwerp Challenge van 2021 te winnen.

Energie OntwerpChallenge 2021 - Pitch groep 5

7 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: