Studenten Tech Campus bouwen mee aan circulair bankje in Meanderpark Nieuwegein

Tech Campus circulair bankje

Vrijdag 21 oktober werd in bijzijn van wethouder Ellie Eggengoor en zo'n veertig belangstellenden op feestelijke wijze een circulair bankje onthuld in het Meanderpark in Nieuwegein. 

Het duurzame bankje is een samenwerking van o.a. Gemeente Nieuwegein, TechnoHUB, Theo Pouw Groep, Scholman Infra Groep, Van Den Berg Hardhout, Portaal, leerlingen van het Oosterlicht College Nieuwegein en de studenten van de Tech Campus van ROC Midden Nederland. Twee studenten van TU Delft maakten een duurzaam ontwerp met circulair hout en beton. Ze betrokken leerlingen van het Oosterlicht College en ROC Midden Nederland bij het project. Vanuit hier is samen met de TechnoHUB en bedrijven middels projectonderwijs de circulaire bank daadwerkelijk gerealiseerd.

Marlous Birkhoff, directeur TechnoHUB, vertelt: “Deze circulaire samenwerking is onderdeel van het Sterk Techniekonderwijs-programma, waarin we onderwijsactiviteiten op poten zetten om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Samenwerken met het bedrijfsleven is daar een belangrijk onderdeel van!'

Gastlessen
Leerlingen van het Oosterlicht College hebben verschillende gastlessen gevolgd op de Tech Campus. Ze hebben geleerd wat gerecycled beton inhoudt, hoe je circulair hout bewerkt en hoe je een eigen logo kunt laseren. Ze zijn op bezoek geweest bij de gemeente Nieuwegein voor de wet- en regelgeving, waarna ze in gesprek zijn gegaan met de bewoners van Portaal over de plaatsing van het bankje. De leerlingen hebben zo een breed en realistisch beeld gekregen van de toegepaste techniek. Op deze manier wordt ze een leuke, positieve ervaring geboden die helpt bij de zoektocht naar een passende vervolgopleiding.

Verbinding
Wethouder Eggengoor noemde het bankje een plek voor verbinding. Enerzijds omdat het project het onderwijs met het bedrijfsleven heeft verbonden, anderzijds omdat een bankje voor verbinding zorgt voor inwoners van Nieuwegein.

21 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: