Student Human Technology dringt met team door in finale Sustainable Campus Challenge

Sustainable Campus Challenge - Utrecht Science Park

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de regio Utrecht. Vandaar dat onze studenten Human Technology (Amersfoort) en Civiele Techniek (Nieuwegein) mee deden aan de Sustainable Campus Challenge van 5 tot en met 8 oktober. Samen met studenten van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht bedachten ze oplossingen om het groeiende Utrecht Science Park (USP) bereikbaar, schoon en leefbaar te houden.

Vier thema’s

Tijdens de Challenge gingen ruim 130 studenten, waaronder studenten van ROC Midden Nederland, op zoek naar oplossingen voor vier thema's:

  • Duurzame mobiliteit - hoe kunnen we het USP duurzaam bereikbaar houden?
  • Duurzame energie - hoe komen we, samen met bewoners, tot een energiezuinig, CO2-neutraal USP?
  • Leefbaarheid - hoe geven we verder vorm aan een gezonde campus?
  • Circulariteit - hoe komen we tot een zero-waste campus, met zo veel mogelijk hergebruik?

De studenten presenteerden hun prototypes en concepten tijdens de Dag van de Duurzaamheid van Hogeschool Utrecht, die 8 oktober (digitaal) werd gehouden. Een vakjury beoordeelde de ideeën. Lot van Hooijdonk, locoburgemeester en wethouder Duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht, maakte het winnende team bekend en reikte een award uit.

En wat zijn we trots! Maar liefst drie van onze studenten drongen met hun teams door tot de halve finale. Mart, student Human Technology, wist met zijn team Data Patch zelfs de tweede plek in de finale te bemachtigen! Het team bedacht een idee van een patch op je arm die je confronteert met je CO2-bijdrage als je reist naar het USP.

Team Mobility - Data Patch
2e prijs Sustainable Campus Challenge

 

Samen maken we Midden Nederland

De Sustainable Campus Challenge is een initiatief van de Utrecht Challenge Alliantie. De Utrecht Challenge Alliantie is een regionale samenwerking van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en Economic Board Utrecht. Doel is om studenten via Challenges mee te laten werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Veel organisaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van het USP deden mee aan de Challenge: het Utrecht Sustainability Institute, Stichting Utrecht Science Park, TNO, SUEZ, RENEWI, RIVM, Goed op Weg, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en studentenhuisvester SSH. Ook na de Challenge blijven we samen werken aan een duurzamer Science Park. Samen maken we Midden Nederland.

8 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: