ROCMN biedt studenten en relaties ruimtereis Climate Planet aan

Climate Planet Utrecht

Van 6 oktober t/m 3 november 2018 staat een 20 meter hoge wereldbol op het vernieuwde Jaarbeursplein in Utrecht. De Climate Planet biedt een ongekend indrukwekkend beeld van de aarde. In een ruimtereis wordt de bezoeker meegenomen van de Big Bang tot in de verre toekomst. De 360 graden film toont de urgentie van klimaatverandering en biedt inspiratie voor een duurzame toekomst.

Samen werken aan klimaatdoelstellingen
ROC Midden Nederland biedt 300 genodigden, onder wie studenten, docenten en relaties, deze unieke ervaring in de wereldbol aan op woensdag 31 oktober 2018. ROC Midden Nederland zet zich met haar partners in de regio in om de klimaatdoelstellingen te halen. Op onze Tech Campus in Nieuwegein werken we daarom actief samen met bedrijven om de energietransitie mogelijk te maken. Met de voorstelling in Climate Planet willen we onze ambities voor een duurzame toekomst verder onderstrepen en versterken.

In gesprek met onderwijs en bedrijfsleven
Na afloop van de voorstelling, die een uur duurt, organiseert ROCMN een tweetal verdiepende sessies in het nabijgelegen circulaire restaurant The Greenhouse.

In de sessie “Onderwijs” staat de samenwerking in het onderwijs centraal. Hoe kunnen mbo en hbo nauwer samenwerken op grote thema’s zoals de energietransitie? Hoe sluiten opleidingen en ontwikkelingen op elkaar aan? Wat gaat goed en waar liggen juist kansen? In de verdiepende sessie “De uitdaging” staat de samenwerking tussen onderwijs, overheden en bedrijven rond de energietransitie centraal. Hoe kunnen deze partijen zo samenwerken dat we kunnen versnellen en versterken op dit thema? Dat is de opgave die we in ‘De Uitdaging’ geformuleerd hebben en waar inmiddels 28 ROC’s, bedrijven en andere partijen zich achter geschaard hebben. We schetsen de opgave en de aanpak van ‘De Uitdaging’.
Vragen als ‘Hoe sluiten opleidingen en ontwikkelingen op elkaar aan? Wat gaat goed en waar liggen juist kansen? Hoe kunnen we gezamenlijk in de regio werken aan deze vraagstukken?’ gebruiken we om met de gasten uit het onderwijs en bedrijfsleven in gesprek te gaan.

De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. ROC Midden Nederland hoopt op een grote opkomst en vruchtbare samenwerking.

Deze indrukwekkende voorstelling mag u niet missen.
Mocht u niet tot de genodigden behoren, dan kunt u zelf van 6 oktober t/m 3 november 2018 een bezoek brengen aan Climate Planet. Meer informatie: www.climateplanet.nl

25 september 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: