Opening MAKE Center 30 september 2021

MAKE Center

‘Start MAKE Center toont grote noodzaak samenwerking tussen bedrijfsleven en mbo’

Donderdag 30 september opent MAKE Center in Nieuwegein, een supertechnologisch centrum voor opleiding en ontwikkeling van vakmensen in de maakindustrie.

Bedrijven in de maakindustrie (constructie, verspaning en machinebouw) maken van spoorbrug tot elektrische laadpaal en aardappelverwerkende machine, maar staan voor een mega-uitdaging. Enerzijds is er behoefte aan duizenden vakmensen, anderzijds worden huidige werknemers uit deze branche geconfronteerd met digitalisering, robotisering en de integratie van systemen. Het werk verandert drastisch, voor toekomstige en huidige professionals.

Om daarop een antwoord te geven, opent donderdag MAKE Center. Dit wordt dé plek in midden Nederland waar mbo-studenten, docenten en vakmensen samenwerken en van elkaar leren in een state-of-the-art machinepark. Genodigden zijn van harte welkom.

Programma donderdag 30 september

16.00-16.30        Ontvangst en inloop; 
16.30-16.35        Ambities van MAKE Center: Ethel van Groenestijn, directeur MAKE Center;
16.35-16.50        Belang publiek-private samenwerking: Robert Strijk, gedeputeerde Provincie Utrecht;
16.50-17.00        Belang vakmensen met machinekennis: Ramon Dooijewaard, directeur FTP-VIMAG;
17.00-17.05       MAKE Center en werkgelegenheid: Frans Backhuijs, burgemeester Nieuwegein;
17.05-17.10       Openingshandeling door Ethel van Groenestijn en Frans Backhuijs;
17.10-18.30       Rondleidingen en uitleg machines;
18.30-19.00       Afsluiting en borrel.

MAKE Center wordt het fieldlab voor de maakindustrie waar de nieuwste technieken te zien zijn en bedrijven in de toekomst prototypes kunnen maken. MAKE Center is een initiatief van OBM Midden Nederland (metaalbedrijven in de regio) en ROC Midden Nederland. Deze publiek-private samenwerking is de eerste in de regio, uniek in zijn soort en moet leiden tot een groei van het aantal nieuwe vakmensen in deze branche én ontwikkeling van mensen die erin werkzaam zijn. Naast mbo-studenten en werknemers, zullen ook leerlingen van het voortgezet onderwijs, studenten hbo en wo welkom zijn op MAKE Center.

Aanmelden en meer informatie

Omdat we i.v.m. de RIVM-richtlijnen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben zijn alleen genodigden welkom bij de opening. Mocht u speciale interesse hebben in de opening van MAKE Center of op een ander moment willen langskomen. Dan kunt u contact opnemen met: Hans van Zelderen, marketing & communicatie MAKE Center, 06 50606174, e-mailadres: opening@makecenter.nl

29 september 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: