Nieuw! MAKE Center op de Tech Campus

MAKE Center artist impression

MAKE Center is een nieuw initiatief van het Tech College van ROC Midden Nederland en Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) om (BBL) studenten op te leiden tot vakmensen in de metaal. Vanuit een nieuwe praktijkhal op de Tech Campus in Nieuwegein, met nieuwe machines, gaan we in september 2021 van start om mbo-ers nog beter voor te bereiden op beroepen in de techniek met de eisen van nu en die van de toekomst.

MAKE Center: hier leer, ontwerp en creëer je
Bij MAKE gaan bbl-studenten 2 dagen naar school (50% theorie-50% praktijk) en werken 3 dagen bij een leerbedrijf. MAKE adviseert bij het zoeken van een werkplek. Passend bij de bedrijfscultuur en kijkend naar waar studenten zich op hun plek zullen voelen. Gedurende de opleiding begeleidt MAKE de student en voert voortgangsgesprekken met zowel de mentor op school (ROCMN) als met de praktijkopleider op de werkvloer. ROCMN verzorgt de opleidingstrajecten van MAKE.

Moderne faciliteiten in MAKE Center
Het MAKE Center wordt op 19 februari opgeleverd. De maanden erna zal deze praktijkhal, in samenwerking met bedrijven uit de regio, worden ingericht met moderne machines. Studenten die in september 2021 starten aan hun opleiding werken straks op school met vrijwel dezelfde machines als op de leerwerkplek bij de metaalbedrijven in de regio. Leren gaat hierdoor nog sneller!

Online studiekeuze maken moeilijk? Kom langs!
Examenkandidaten moeten zich oriënteren op een vervolgopleiding. Dit wordt momenteel voornamelijk online gedaan: open dagen, webinars, virtuele rondleidingen etc. Dit heeft echter zijn beperkingen. Je mist een stuk sfeer en gevoel, waardoor je niet weet of de vervolgopleiding én de school die je op het oog hebt wel echt bij je past. MAKE wil de leerlingen (en hun ouders) graag  helpen bij hun studiekeuze door onder meer online gastlessen aan te bieden én zodra dit weer kan: rondleidingen voor kleine groepen. Je kunt je hiervoor aanmelden via de voorlichtingskalender

Meer informatie over MAKE: www.makecenter.nl

Onze nieuwste opleidingsvideo’s vind je op het YouTube kanaal van MAKE Center

Heb je een specifieke vraag over MAKE of wil je contact over een gastles? Mail naar: marketing@makecenter.nl
Wij nemen dan contact met je op om e.e.a. af te stemmen. Samen kijken wij naar de mogelijkheden.

Wie zien jullie graag in ons nieuwe MAKE Center!

MAKE Center

MAKE Center een eerste indruk
15 februari 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: