Inspiratiemiddag leerkrachten PO op de Tech Campus

Inspiratiesessie PO

Een groep leerkrachten uit het basisonderwijs van diverse scholen uit Nieuwegein, Houten en omgeving maakte graag gebruik van de uitnodiging Inspiratiemiddag Tech Campus.

Tijdens deze middag gingen de leerkrachten zelf aan de slag met het maken van elektrotechnische schakelingen of leerden zij bouwkundig een toren te bouwen. Zij keken ook mee met studenten Bouwkunde en hun projecten in 3D tekenprogramma’s. De leerkrachten konden met hulp van de workshopleiders (techniekdocenten MBO) ook direct de vertaalslag maken naar een leuke en inspirerende techniekles voor de kinderen in hun eigen klas.

Het Kenniscentrum talent, wetenschap en technologie (KTWT) was de initiatiefnemer van deze middag. Voor de doelstelling kennis- en leermiddelen uitwisseling vond zij in ROC Midden Nederland de ideale partner.

Ilonka Mekes, programmamanager VMBO-MBO van ROCMN: “Er is veel vraag naar jonge technici. We vinden het heel belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk met techniek in aanraking komen. Daarom werken we graag mee aan dit initiatief om leerkrachten van de basisscholen een handje te helpen bij het opzetten van een inspirerende techniekles.”

1 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: