Goed voorbereid van MBO naar HBO

Elektrotechniek

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficient-huis.

Drie instituten geven gedurende 3 ochtenden les: kennisoverdracht en opdracht; dan tussentijds toetsen studenten. Daarna gaan de studenten met de opgedane kennis aan de slag met een aantal vragen die bijdragen aan de Solar Decathlon Challenge voor Washington 2020!

Docenten HU:

“De sfeer is goed, wij gaan deze groep gemotiveerde studenten begeleiden; Michael van de Vliet coördineert op de HU, Loek Hendriks (Tech Campus) en Ramazan Eksik zijn de docenten en motoren in respectievelijk Nieuwegein en Hilversum.

Bijzonder is dat wij vanuit hele diverse achtergronden (werktuigbouw, elektronica en gebouwde omgeving) een mooi programma hebben geschreven en integraal kunnen samenwerken!”

Reactie van student Thomas (ICT College):

“Elke woensdag bezoek ik de HU, hierbij heb ik een goed beeld gekregen welke vakken ik kan volgen, en wat het niveau is waarop het hbo je schoolt. Deze dagen zijn heel leerzaam en tot nu toe super goed verlopen. Ik ben heel benieuwd wat er nog te wachten staat!”

Samengevat is bovenstaande een goede start van het keuzedeel "Voorbereiding hbo" in samenwerking met de HU.

Meer informatie: Loek Hendriks e-mail: l.hendriks@rocmn.nl

Keuzedeel HBO doorstroom

19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: