Geslaagde Techniekmarkt op Tech Campus Nieuwegein

Techniekmarkt

Op donderdag 25 januari organiseerde ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteerden BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst waren de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt werd druk bezocht door ouders, begeleiders, bedrijven, toekomstige studenten en andere belangstellenden o.a. uit het VO.

Van doppendrukker tot pannenkoekenprinter
Studenten van diverse opleidingen hebben de afgelopen periode in groepjes gewerkt aan projecten waaronder; app voor webwinkel, vakantiewoning, doppendrukker, sorteermachine, bodytrainer, buitenkachel, pannenkoekenmachine, bureaus en wandmeubels en cash4cars. Al deze projecten waren te zien en werden door enthousiaste studenten van uitleg voorzien. Andere studenten presenteerden hun stagebedrijf en de opdrachten die ze daar hebben uitgevoerd.

Vakjury beoordeelt projecten en ambassadeurs
De vakjury, bestaande uit twee alumni, een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven en Wethouder Snoeren van Gemeente Nieuwegein, beoordeelde de groepen op diverse onderdelen. De jury reikte  prijzen uit voor: Het meest creatieve project, Het meest innovatieve project, Het meest professionele project en De beste ambassadeur.

Winnaars! Meest creatieve, innovatieve en professionele project en beste ambassadeur
De jury sprak lof uit voor alle studenten die op de Techniekmarkt aanwezig waren en enthousiast hun verhaal vertelden. Na rijp beraad kwam de jury tot een oordeel. Het meest creatieve project was de pick and place robot van studente Melina Lindeboom en haar groep. De jury vond dat deze groep verschillende mechatronica technieken het best had gecombineerd. Student Karim Quint was volgens de jury de beste ambassadeur voor zijn leerbedrijf ULC. “Met zijn enthousiasme is hij zeker een aanwinst geweest voor het bedrijf.” Studente Julia Walraven was het meest professioneel met haar verhaal over het bureau dat zij zelf heeft ontworpen en gemaakt. Het meest innovatieve project was de bodytrainer van Kawish Rampartaap (projectleider), Lars Bouwman, Luc Panday en Tycho Peek. “Niet het mooist afgewerkt, maar wel het beste ingeregeld.” Aldus de jury.

Opleidingen ontdekken
Ben je op zoek naar een technische MBO opleiding op niveau 4 en heb je de Techniekmarkt gemist? Kom  dan zeker even langs op de open avond van 22 Maart. Stel je vragen en leer van de ervaringen van onze studenten. Bekijk zeker ook even de video van de Techniekmarkt hieronder.

26 januari 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: