Geslaagd match event op de Tech Campus ROCMN

speeddate

Geslaagd match event op de Tech Campus ROCMN

Op donderdag 13 juni organiseerde ROC Midden Nederland een speeddate event op de Tech Campus in Nieuwegein. Studenten van ICT, bouw- en techniekopleidingen, die volgend schooljaar hun stageperiode hebben, konden voor de zomer al de match maken met de aanwezige leerbedrijven.

De stagebedrijven gaven elk een korte pitch en voerden daarna goede gesprekken met de geïnteresseerde studenten. Ze haalden alles uit de kast om de studenten te verleiden en hen een mooie stageplek te bieden. Gadgets, snoep en zelfs een feest ter ere van het 100-jarig bestaan werden in de strijd gegooid. Ook waren een aantal huidige en oud-stagiairs van de bedrijven meegekomen om te vertellen hoe zij hun stage bij het betreffende bedrijf hadden ervaren en aan welke mooie projecten zij hadden gewerkt.

“Jonge technici zijn schaars en erg gewild dat bleek uit de grote interesse van leerbedrijven om aan dit event mee te doen. De bedrijven gaven aan dat ze het zeer waardeerden dat we op de Tech Campus moeite doen om de studenten in contact te brengen met het beroepenveld. Zij benadrukten aan de studenten hoe belangrijk zij hun visie vinden en hoe belangrijk ze het vinden om jong talent in huis te halen.” Aldus Helma van Brenk, Relatiebeheer Bureau Tech Campus.

Een aantal reacties:

Stedin: “Hele leuke opzet, een goed gesprek gevoerd.”

Omnifors: “Zeker toegevoegde waarde voor ons om hier te zijn. Studenten civiele techniek zijn schaars. Wij vinden het belangrijk om bij deze doelgroep in beeld te komen.”

Omve: “We hebben verschillende studenten gesproken, binnenkort plannen we de vervolggesprekken. We hebben maar beperkt aantal plekken want we vinden het belangrijk dat studenten zich bij ons optimaal kunnen ontwikkelen en dat wij hen goede begeleiding bieden.”

Strukton Worksphere: “Jongeren zijn onze toekomst. Vanmiddag, samen met collega’s, studenten enthousiast mogen maken en kennis laten maken met Strukton Worksphere. Wie weet krijgen wij binnenkort ondersteuning van een pittige stagiair(e), of over een tijdje een klaargestoomde starter die graag bij Strukton Worksphere aan de slag wil!”

Student Tech Campus: Deze kans heb ik zeker aangegrepen. Ik heb wel vier gesprekken gevoerd met potentiele stagebedrijven. Helemaal super!

18 juni 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: