Bruisende Techniekmarkt op de Tech Campus

Bezoeker op de techniekmarkt

De jaarlijkse techniekmarkt op de Tech Campus in Nieuwegein was wederom een groot succes. Studenten van de vier techniekcolleges vertelden enthousiast over hun (internationale) stage en/of demonstreerden projecten waar zij de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben.

Spraakmakende projecten
Vele trotse ouders, familieleden, decanen, prospects en belangstellenden bezochten op 23 januari jl. de Tech Campus. Op een levendige markt konden zij ruim 70 projecten vinden. De een nog spraakmakender dan de ander. Van zelfgebouwde sportapparaten tot waterstofauto. Van droomhuis tot geautomatiseerd lichtplan. Van Google Stadia en Cloud tot infra- en civiele techniek. Ook het nieuwe project “Farmbot” de robot met groene vingers was present. Dit project gaat a.s. lesperiode van start voor studenten Technicus Engineering die terugkomen van een stageperiode.

Prijzen van vakjury
Een vakjury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven reikte prijzen uit aan studenten in verschillende categorieën. De prijs voor het meest creatieve project ging naar student Rafaël Wiegmann. De vakjury was erg onder de indruk; over hoe hij samen met docent Jorge, de complexiteit van ICT, netwerken en Cloud heeft uitgelegd en gedemonstreerd aan de hand van Google Stadia. Ook het project Waterstation, Meet en regeltechniek van studenten Amisch Banwarie, Donovan Koldenhof en Mikey van Zuijlen ontving een prijs in de deze categorie.

De beste ambassadeurs waren: Studenten Wahid Safari en Mohammed Qassir. Zij waren beide in staat om moeilijke techniek op een simpele manier uit te leggen en waren een goede ambassadeur voor hun stagebedrijf. Dat terwijl ze beide nog maar korte tijd in Nederland zijn.

In de categorie meest innovatieve project vielen de groepen: Invoerstation festo productie lijn van studenten Guyon van Esschoten, Melvin van Schaik en Mike Stalvord én de groep parkeerplaats Brandenbruchdreef in de prijzen.

De prijzen voor het meest professionele project gingen naar de sportapparatuur van de groepjes Nessfit en Workfit. Met bijdragen van respectievelijk studenten: Melvin van Zanten, Sjoerd Kortleve en Luuk Cleijpool en Toon van Ewijk en Binck Hollemans.

Zowel docenten, als studenten, bezoekers en de vakjury waren het unaniem eens over het feit dat dit weer een zeer geslaagde editie van de jaarlijkse techniekmarkt was. Op naar volgend jaar.

29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: