Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Studenten Elektrotechniek
18 april 2019
Tech College

Gaslessen, training en examen KNX voor studenten Tech College

Tweedejaars studenten van de opleiding Middenkader Engineering Elektrotechniek, van het Tech College in Nieuwegein, hebben begin april gastlessen KNX gevolgd bij Hager Nederland in Den Bosch. In dezelfde periode hebben derdejaars studenten een tweedaagse training KNX gevolgd en een examen afgelegd.

Afbeelding

Tanzanianen
17 april 2019
Tech College

Docenten Tech Campus op missie in Tanzania

Van 28 april tot en met 10 mei 2019 gaan docenten Jaco de Leeuw en Ruud van Hoven op missie naar Tanzania. Ze gaan er onder de vlag van PUM.nl aan de slag om docenten en studenten van het Arusha Technical College hun kennis over te dragen op het gebied van zonne-energie, installatie- en elektrotechniek.

Afbeelding

Docent vertelt Tiny House
17 april 2019
Tech College
Bouw & Interieur College

Kick off Tiny houses project VO leerlingen op Tech Campus

Ruim 40 derdejaars leerlingen TL van Lek en Linge uit Culemborg waren woensdag 17 april te gast op de Tech Campus. De leerlingen, die allemaal scheikunde en natuurkunde in hun pakket hebben, kwamen voor de Kick Off van het project Tiny Houses.

Afbeelding

Docent BIM
17 april 2019
Bouw & Interieur College
Tech College

Studenten en docenten Tech Campus klaar voor BIM toekomst

Studenten van de opleidingen Engineering (Tech College) en Bouwkunde (Bouw & Interieur College) volgen sinds 2018 gezamenlijk het keuzedeel Interactief Ontwerpen met BIM. In dit keuzedeel leren studenten, in een BIM project, modelleren in 3D met Revit. Na een succesvolle pilot is het keuzedeel dit jaar nog aantrekkelijker geworden mede door de intensievere samenwerking met bedrijven.

Afbeelding

installatie
16 april 2019
Tech College

Radiar Totaalinstallatie genomineerd als leerbedrijf van het jaar

ROC Midden Nederland is trots op de mooie en goede samenwerking met bedrijven, organisaties en instellingen in onze regio. En daarom kiezen we ook nu weer het leerbedrijf van het jaar. Met de verkiezing willen we de verbinding met het bedrijfsleven ‘vieren’. We waarderen hun inzet en motivatie om onze studenten, stagiaire en bbl-ers, in een inspirerende omgeving te begeleiden en hen te laten leren in de praktijk. Wie wordt het leerbedrijf van het jaar?

Afbeelding

Studenten sluiten Keuzedeel Railcenter af
9 april 2019
Tech College

Afsluiting Keuzedeel Railtechniek

Op 3 april sloten 24 studenten hun keuzedeel Introductie Railtechniek succesvol af. De studenten presenteerden in groepjes hun eindopdracht, die bestond uit een presentatie over de inhoud van het keuzedeel en een verdiepingsonderwerp.

Na afloop kregen alle deelnemers door projectleider Marcel van Ravenhorst veel complimenten. Railcenter, ProRail, Van Gelder Rail, BAM Infra Rail, VolkerRail en Strukton Rail zijn trots op dit resultaat. Voor volgend schooljaar wordt wederom een keuzedeel ontwikkeld. 

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ROC Midden Nederland
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Foto: Roda-fotografie

Afbeelding

Bezoek Tech College Amersfoort
3 april 2019
Tech College

Basisschool meets Tech College Amersfoort

Op 3 april kwamen leerlingen van basisschool Het Zwaluwnest uit Amersfoort bij het Tech College Amersfoort op bezoek om kennis te maken met Techniek. De leerlingen van groep 4, 5 en 6, ouders en leerkrachten deden in het Mechatronica-lokaal aan verschillende activiteiten mee: robotarmen besturen, bouwpakketjes in elkaar zetten, samen met een werktuigbouwkunde docent een klein stukje lassen samen en ze mochten in een kartauto zitten die de techniekstudenten zelf hebben gemaakt.  

Afbeelding

NVLG, OTIB en ROC Midden Nederland lanceren nieuwe opleidingen Grootkeukentechniek!
1 april 2019
Horeca & Toerisme College
Tech College
ROC Midden Nederland

NVLG, OTIB en ROC Midden Nederland lanceren nieuwe opleidingen Grootkeukentechniek!

In samenwerking met OTIB en ROC Midden Nederland heeft de NVLG afgelopen drie jaar hard gewerkt aan een splinternieuwe grootkeukentechniekopleiding en keuzedelen voor het mbo. Beiden zijn ontwikkeld om zowel jongeren als zij-instromers enthousiast te maken voor dit specialisme.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficienthuis.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: