Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

studenten in gesprek met sophie
12 juni 2024
Tech College
ROC Midden Nederland

Sophie Hermans (VVD) komt op uitnodiging van deze klas praten over de huizenmarkt. “Moet ik tot mijn dertigste bij mijn ouders wonen?”

Ergens in november kwam Sophie (dat mochten wij zeggen) al bij ons in de klas in het kader van de Week van Respect. Er ontstonden toen al mooie gesprekken tussen de studenten en haar. Maar… aangezien het campagnetijd was, mocht de politica niet ingaan op politieke punten. 

Toch kon een van de studenten het niet laten om een vraag te stellen over de woningmarkt. Vakkundig ontweek Sophie dat thema maar met een expliciete boodschap: ‘Na de verkiezingen kom ik heel graag terug om hierover met jullie te praten!’

Afbeelding

cove seed
28 februari 2024
Tech College

CoVE SEED project

Het CoVE SEED project is een samenwerkingsverband tussen vijf Europese regio’s die het beroepsonderwijs op het gebied van duurzame energie willen innoveren en ontwikkelen om tot een fossielvrije wereld te komen. Lees hier alles over de regionale en Europese samenwerking.

Afbeelding

Omar Beroepentuin
16 januari 2024
Bouw & Interieur College
Tech College

Interview Omar - De Beroepentuin

Van kandidaat naar leermeester

We spreken Omar bij De Beroepentuin op de locatie aan de Gageldijk in Utrecht. De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen twee tot vier maanden worden werkzoekenden voorbereid op een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Kijk voor meer informatie op de website.

Afbeelding

beroepentuin0
10 oktober 2023
Bouw & Interieur College
Tech College

Interview Robin - De Beroepentuin

Pas 22 jaar, maar toch al aardig wereldwijs. Robin is een stoere meid met veel interesses, leergierig én hele handige handen. Alleen een keuze maken is af en toe nog lastig. Gelukkig mag ze bij De Beroepentuin vele vakgebieden uitproberen en leert ze de kneepjes van het vak van ervaren leermeesters. We spreken haar één dag voor haar eerste praktijkexamen op de locatie aan de Gageldijk in Utrecht.


Robin, wat leuk je te ontmoeten! Hoe lang ben je al bezig hier in De Beroepentuin?

Afbeelding

De Beroepentuin
20 april 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Kansrijke samenwerking ROC Midden Nederland, De Beroepentuin en Metechnica

ROC Midden Nederland, De Beroepentuin en Metechnica zijn een samenwerking aangegaan. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europe Unie (EFRO). De Beroepentuin in Utrecht Overvecht is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen twee tot vier maanden worden werkzoekenden voorbereid op een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.  

Afbeelding

Eindontwerp Kamer voor de Stad
16 februari 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Studenten Bouwkunde maken definitief ontwerp Kamer voor de Stad

Vijf studenten Bouwkunde van ROC Midden Nederland geven in schooljaar 2022-2023 vervolg aan de ontwikkeling van de Kamer voor de Stad: het kleine, duurzame broertje van het nieuw te bouwen Huis van de Stad van Amersfoort. Ze startten in september met een lessenserie rondom circulair bouwen en ontwerpen. Die lessen namen zij mee in de ontwikkeling van het definitieve ontwerp, dat op 15 februari aan de begeleidend architecten van Kraaijvanger is gepresenteerd.

Afbeelding

Kamer voor de Stad Campus Challenge ROC Midden Nederland
4 juli 2022
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Duurzaam ontwerpen bij Campus Challenge Kamer voor de Stad

Op 19 april was de aftrap van een mooie samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, ROC Midden Nederland Campus Amersfoort en de gemeente Amersfoort. Die dag startte de Innovatieweek Duurzaamheid bij het Campus Connect Center, waarin 90 studenten Bouwkunde en Smart Building van het Bouw & Interieur College en Human Technology van Tech College aan de hand van challenge based learning een duurzaam ontwerp maakten voor de Kamer voor de Stad: het duurzame kleine broertje van het nieuwe stadhuis.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: