Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Start mbo programma
18 april 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

ROC’s en AOC’s bundelen hun krachten voor de energietransitie

Voldoende én goed vakpersoneel opleiden voor de energietransitie en de innovaties die hiermee gepaard gaan. 20 ROC’s, waaronder ROC Midden Nederland en AOC’s gaan samen met bedrijven aan de slag om het klimaat- en energieakkoord in het middelbaar beroepsonderwijs tot een succes te maken. Op dinsdag 17 april bekrachtigden zij hun afspraken met het ondertekenen van hun manifest. Het landelijke mbo-programma ‘De Uitdaging’ voor klimaat en energie is gestart.

Afbeelding

Lampen
9 april 2018
Tech College

Studenten constructiewerker maken lampen voor verbouwde Tech Campus

ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de Tech Campus. De leslocatie Harmonielaan 2, waar het Bouw & Interieur College en het Tech College gevestigd zijn wordt daarom momenteel verbouwd. 

Zoals je mag verwachten van een Bouw & Interieur College en Tech College wordt er vooral gewerkt met materialen als hout, steen en metaal om een robuuste uitstraling te creëren. De architect heeft in het ontwerp van de nieuwe kantine ook een serie industriële lampen gepland boven de lange houten tafels.

Afbeelding

KNX examen
9 april 2018
Tech College

KNX certificaat voor studenten Middenkader Engineering Elektrotechniek

Afgelopen week zijn dertien studenten van Tech college Nieuwegein geslaagd voor het examen KNX in het trainingscentrum van Hager. Met het examen sluiten studenten de basiscursus "KNX domotica – gebouwenautomatisering" af. De studenten ontvangen een KNX-certificaat en het predicaat “Excellent” wanneer zij het examen met goed gevolg hebben afgesloten.

Afbeelding

Lashelmen
27 maart 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

Finale Nationale Laswedstrijden 2018 voor vmbo-ers bij Tech College Nieuwegein

Het Nederlands Instituut voor Lastechiek (NIL) organiseert jaarlijks een landelijke laswedstrijd voor vmbo-ers, 'De Nationale Laswedstrijden'. Op donderdag 29 maart krijgt deze wedstrijd een spannend slot. Dan vindt de finale plaats op de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Jonge lassers uit heel Nederland strijden om de titel 'beste vmbo lasser van het jaar 2018'.

Afbeelding

Bedrijven op open dag
19 maart 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

22 maart open avond Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 22 maart zijn alle leslocaties van ROC Midden Nederland geopend voor potentiële mbo-studenten en overige geïnteresseerde bezoekers. De techniekcolleges in Nieuwegein trekken van alles uit de kast om de opleidingsmogelijkheden zo goed mogelijk in beeld te brengen. De baankansen voor mbo-technici zijn namelijk heel goed, zeker ook als je een opleiding wil combineren met een baan en direct aan de slag wilt.

Afbeelding

brons voor Sjoerd
19 maart 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

Zilver en brons voor studenten Tech College bij Skills The Finals

Studenten van ROC Midden Nederland behaalden bij Skills The Finals, het Nederlands kampioenschap Beroepen, een gouden, zilveren en een bronzen medaille. Marko Welmers van het Tech College ging met zilver naar huis bij de wedstrijd CNC-Draaien en Sjoerd de Witte, ook van het Tech College, kreeg brons voor zijn prestaties bij CNC-Frezen. Twee andere studenten van Tech College waren ook actief op het Nederlands kampioenschap bij de vakwedstrijden CNC frezen en bij Lassen. Zij vielen helaas niet in de prijzen, maar eindigden wel in de top 8 van Nederland.

Afbeelding

Foto interview
16 maart 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Debat campus Amersfoort in het NOS journaal

De NOS bezocht gisteren campus Amersfoort waar studenten in debat zijn gegaan met lokale politici over diverse onderwerpen rondom het thema ‘Is Amersfoort jongerenbestendig?’. De uitzending van vanochtend kun je hier bekijken. Om 18:00 uur wordt het item herhaald

Afbeelding

Techniekmiddag
7 maart 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
Creative College
Gezondheidszorg College
ICT College
Veiligheid & Defensie College
Tech College

Techniekmiddag voor VMBO op Tech Campus

Op donderdag 8 maart is het zover. Dan vindt van 13.00 uur tot 15.30 uur de Techniekmiddag van ROC Midden Nederland plaats op de Tech Campus Nieuwegein. Leslocaties: Harmonielaan 1 en 2 te Nieuwegein.

Afbeelding

Logo Unesco
5 maart 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

UNESCO-maand voor onze studenten

Studenten van verschillende colleges besteden een maand lang veel aandacht aan de thema’s van VN-organisatie UNESCO. Van 7 maart tot 5 april organiseren ze in Utrecht en Nieuwegein verschillende activiteiten rondom de UNESCO-thema’s Duurzaamheid, Vrede & Mensenrechten, Wereldburgerschap en Intercultureel leren.

Afbeelding

Diplomering
26 februari 2018
Tech College

Terugblik op de diplomering studenten 'Assistent-Techniek'

Terugblik op de diplomering:
Vorige week is een groep entree-studenten van de richting 'Installatie- en constructietechniek' geslaagd. Zij ontvingen het diploma voor 'Assistent Techniek'. Vol trots namen zij hun verdiende diploma in ontvangst. Gefeliciteerd!

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: