Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Foto bijeenkomst
18 januari 2018
Tech College
ROC Midden Nederland

Bedrijven leveren Tech College input

Op dinsdag 16 januari bezochten een aantal bedrijven Campus Amersfoort voor een bijeenkomst. Het Tech College ontving een aantal medewerkers van Lomans, Unica, Bim Creators, Leertouwer en Radiar. Zakelijke relaties gingen in gesprek met afdelingsmanager Mariette Harmsen en docenten Sandra van Middendorp (elektrotechniek), Erwin Krijt (elektrotechniek) & Gerco Rozema (installatietechniek). Het doel was om input te verzamelen vanuit het werkveld door te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden, te kijken naar de invulling van het curriculum en te brainstormen over de bevordering van de instroom van studenten.

Afbeelding

Studenten met kachel
11 januari 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Techniekmarkt Tech Campus

Op donderdag 25 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst zijn de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

Afbeelding

kraan
6 december 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

ROCMN bouwt verder aan realisatie Tech Campus Nieuwegein

​ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de realisatie van de Tech Campus. Op de leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, waar de opleidingen van het Bouw & Interieur College en Tech College gevestigd zijn, wordt sinds de zomer ook druk verbouwd. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein begin 2017 was al een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus. Ook het recent vernieuwde Automotive College, gelegen op de Structuurbaan, is een onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein.

Afbeelding

Overleg
5 december 2017
Bouw & Interieur College
Tech College

Cross over opleiding Technisch Leidinggevende razend populair

Het Tech College en Bouw & Interieur College hebben afgelopen schooljaar samengewerkt aan een vernieuwde Specialistenopleiding Technisch Leidinggevende. De twee colleges en docenten Jaap Kok en Alida Wapstra hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een vernieuwing binnen het CREBO Technisch Leidinggevende/Werkvoorbereider. Dankzij de samenwerking en vernieuwing zijn er afgelopen september maar liefst 32 studenten met de opleiding gestart. De eerste aanmeldingen voor het studiejaar 2018/’19 komen inmiddels ook al binnen.

Afbeelding

Waterstofauto
28 november 2017
Automotive College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Studenten Tech Campus doen mee met waterstofauto raceteam aan NK 'Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland'

Het waterstofraceteam is een nieuw excellentietraject vanuit de Tech Campus. Excellente studenten van het Automotive, Tech en ICT College bouwen samen in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op het NK waterstofracen, ‘The Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland’ op het TT Circuit in Assen.

Afbeelding

Burgemeester Amersfoort
27 november 2017
Media, ICT & Design college
Tech College
ROC Midden Nederland

Amersfoortse collega’s op stage bij burgemeester Bolsius

Op donderdag 23 november bezochten drie van onze Amersfoortse collega’s burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius. De burgemeester deed tijdens zijn bezoek aan A’Campus Parade een oproep aan docenten om eens een dagje met hém mee te lopen. Veel van onze collega’s reageerden hier enthousiast op en melden zich aan voor deze unieke mogelijkheid. Op 23 november was het dan zo ver en liepen Wilfred Ensing (Tech College), Anouk Boog (Media, ICT & Design College), Ilse Kelderman (SLC) en een docent van MBO Amersfoort een middagje met de burgervader mee. Met een afwisselende en gezellig dag als resultaat.

Afbeelding

Lasser
23 november 2017
Tech College

Tech College verzorgt workshops Lassen voor Docenten in het VMBO en MBO

Op 29 November a.s. vindt op de Tech Campus in Nieuwegein de eerste Workshop plaats voor docenten en instructeurs uit het VMBO en MBO. Deze Workshop Lassen voor Docenten is tot stand gekomen door de samenwerking met het Nederlands Instituut voor Lastechnieken (NIL) te Zoetermeer, Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland, het Tech College en de Examencommissie Handvaardigheid.

Afbeelding

Human Tech
16 november 2017
Gezondheidszorg College
Tech College

Aan de slag met zorgtechnologie

Studenten Human Technology zijn 14 november enthousiast gestart met hun project in de Living Lab bij Hart van Vathorst. De komende weken gaan ze voor vier zorgvragers een appartement vol zorgtechnologie inrichten.

Afbeelding

BIm-congres
9 november 2017
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

BIM-congres bij ROC Midden Nederland

Op 7 november vond bij ROC Midden Nederland het regionale BIM Congres plaats, een samenwerking tussen ROC Midden Nederland en BIMRegister. Tijdens het congres stond de samenwerking tussen de branches Bouw, Installatie- en Elektrotechniek centraal. Een groot aantal gasten uit het werkveld, studenten en docenten van ROC Midden Nederland dachten na en discussieerden over de toegevoegde waarde van BIM voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Een relevant onderwerp voor ROC Midden Nederland omdat er al op verschillende manieren intensief met BIM wordt gewerkt.

Afbeelding

studentenlivinglab
8 november 2017
Tech College
Gezondheidszorg College

LivingLab laat nu íedereen de zorgtechniek van de toekomst ervaren

LivingLab Amersfoort opent vanaf woensdag 8 november zowel offline als online haar deuren voor bewoners, zorgvragers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: