Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Bolsius met Tech studenten Amersfoort
13 november 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Burgemeester en wethouders bezoeken campus in Amersfoort

Op dinsdag 13 november bezochten burgemeester Lucas Bolsius en wethouders van Amersfoort de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Een bezoek waarbij een aantal thema's werd doorgenomen maar waar vooral werd kennisgemaakt met onze studenten.

Afbeelding

Feest van de techniek in actie
1 november 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Creative College
ICT College
Tech College

Scholieren enthousiast maken voor techniek

In een tijd waar robots de overhand nemen en technologie in een enorme sneltrein zit, is het belangrijk dat scholieren enthousiast worden voor een technische opleiding. Om dat voor elkaar te krijgen, houdt TechNet Utrecht in samenwerking met verschillende bedrijven, MBO instellingen, opleidingsbedrijven en -fondsen voor de 5e keer het Feest van de Techniek. Een Expo voor eerstejaars scholieren waar zij uiteenlopende facetten van techniek en ICT kunnen ontdekken. De Expo is van 5 tot en met 9 november 2018 in het CAB-gebouw in Utrecht.

Afbeelding

Techniekmiddag
30 oktober 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

Tech Campus Challenge voor leerlingen vmbo TL

Een technische oplossing voor een duurzame warmwatervoorziening? Een originele app voor de connected car? Of een technische oplossing waarmee gehandicapten veilig een sensatie kunnen beleven?

Afbeelding

Studenten team Busch
16 oktober 2018
ROC Midden Nederland
Tech College

Studenten Tech Campus in 2e leerjaar aan het werk als Smart Technician

Tijdens je opleiding al aan het werk als Smart Technician? Belinda, Jacco, Bram, Leon en Lars krijgen deze kans. De tweedejaars studenten Middenkader Engineering doen mee aan de pilot Smart Technician. Een periode van 10 weken gaan zij wekelijks een middag naar het bedrijf Busch BV in Woerden om in de praktijk te leren hoe het ontwerpen en produceren van een vacuümpomp in zijn werk gaat. Andere groepen studenten zijn te gast Eneco uit Utrecht, OMVE BV uit de Meern en Verweij Installatietechniek uit Nieuwegein.

Afbeelding

bustour
11 oktober 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

VO bustour bezoekt Tech Campus

Gisteren maakten 150 decanen en mentoren van vmbo’s kennis met zes mbo scholen in de regio Utrecht. Ze namen deel aan de mbo bustour om hun eigen leerlingen beter te kunnen adviseren over vervolgopleidingen. Vier studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein waren de reisleiders van de tour en begeleidden de hele dag de decanen en mentoren naar de verschillende locaties.

Afbeelding

 Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland, namens de 28 aangesloten ROC en AOC' s het MBO-plan
8 oktober 2018
Tech College
ROC Midden Nederland

Staatssecretaris Mona Keijzer neemt plannen energietransitie in ontvangst

​Wil de energietransitie slagen, dan moet Nederland beschikken over voldoende én goed opgeleid vakpersoneel. Bedrijven en onderwijsinstellingen presenteerden hun gezamenlijke plannen daartoe onder de noemer 'De Uitdaging' aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer tijdens de Werkconferentie Topsector Energie. Op donderdag  4 oktober heeft Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland, namens de 28 aangesloten ROC en AOC' s het MBO-plan aangeboden aan de staatsecretaris op de klimaatconferentie in Rotterdam 

Afbeelding

studentenlivinglab
8 november 2017
ROC Midden Nederland
Tech College
Gezondheidszorg College

LivingLab laat nu íedereen de zorgtechniek van de toekomst ervaren

LivingLab Amersfoort opent vanaf woensdag 8 november zowel offline als online haar deuren voor bewoners, zorgvragers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: