Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

De Beroepentuin
20 april 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Kansrijke samenwerking ROC Midden Nederland, De Beroepentuin en Metechnica

ROC Midden Nederland, De Beroepentuin en Metechnica zijn een samenwerking aangegaan. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europe Unie (EFRO). De Beroepentuin in Utrecht Overvecht is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen twee tot vier maanden worden werkzoekenden voorbereid op een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.  

Afbeelding

Opening Kamer voor de Stad ROC Midden Nederland
13 april 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Studenten ROC Midden Nederland openen met wethouder Tyas Bijlholt Kamer voor de Stad

Op woensdag 12 april openden wethouder Tyas Bijlholt en student Ties Prins de Kamer voor de Stad: het duurzame broertje van het nieuwe stadhuis van Amersfoort. Een groep studenten van ROC Midden Nederland ontwierp en bouwde dit circulaire paviljoen, zodat nieuwsgierige Amersfoorters er straks meer informatie kunnen vinden over het nieuw te bouwen Huis voor de Stad.

Afbeelding

Foto van de finalisten van ROCMN bij STF23
28 maart 2023
ROC Midden Nederland
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College

Goud, zilver en brons voor ROC Midden Nederland bij Skills The Finals

Bij Skills the Finals wisten studenten van ROC Midden Nederland afgelopen vrijdag maar liefst drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Het was een schitterende editie met prachtige resultaten van onze finalisten. 

Afbeelding

Week van het Ondernemen ROC Midden Nederland Campus Amersfoort
23 maart 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Tech College

Week van het Ondernemen in Amersfoort

Het Campus Connect Center organiseert in Amersfoort de Week (weken) van het Ondernemen in samenwerking met Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Afbeelding

pauline krauss
21 maart 2023
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Studentbegeleiding: hoe doen we dat?

Pauline Krauss is leidinggevende van het Centrum voor Studentontwikkeling (CvS) bij ROC Midden Nederland. Ze managet alle locaties in Nieuwegein en Utrecht en ontwierp de nieuwe begeleidingsstructuur. Voorheen heette het simpelweg: studie- en loopbaancentrum. Maar Pauline kwam 8 jaar geleden al tot de conclusie dat die naam de lading niet dekte. Het onderwijs bij ROC Midden Nederland wordt sinds een aantal jaar ingericht langs de lijnen van passend onderwijzen en passend ondersteunen.

Afbeelding

Manon van der Horst
21 maart 2023
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Kleine aanpassing, groot verschil!

Manon van der Horst is sinds drie jaar één van de Experts Leren en Gedrag bij het Centrum voor Studentontwikkeling (CvS) van het ROC Midden Nederland. Ze werkt voornamelijk in Nieuwegein op de Tech Campus en ondersteunt studenten, collega’s én leermeesters. Manon: ‘Het leukste aan mijn werk is dat een kleine aanpassing vaak voor een heel groot verschil zorgt!’

Afbeelding

Eindontwerp Kamer voor de Stad
16 februari 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Studenten Bouwkunde maken definitief ontwerp Kamer voor de Stad

Vijf studenten Bouwkunde van ROC Midden Nederland geven in schooljaar 2022-2023 vervolg aan de ontwikkeling van de Kamer voor de Stad: het kleine, duurzame broertje van het nieuw te bouwen Huis van de Stad van Amersfoort. Ze startten in september met een lessenserie rondom circulair bouwen en ontwerpen. Die lessen namen zij mee in de ontwikkeling van het definitieve ontwerp, dat op 15 februari aan de begeleidend architecten van Kraaijvanger is gepresenteerd.

Afbeelding

gastles portaal
14 februari 2023
Tech College

Studenten Installatietechniek krijgen gastles van Portaal

Afgelopen week kregen 20 studenten Installatietechniek van de Tech Campus in Nieuwegein een gastles van Portaal. Portaal is een woningbouwcoöperatie in de provincie Utrecht en leidt monteurs op via de BBL-opleiding Installatietechniek van ROC Midden Nederland. De gastles ging over het beroepsmatig signaleren van eventuele problemen van de bewoners door servicemonteurs.

Als servicemonteur kun je het verschil maken!

Afbeelding

samenwerkingsverbanden
13 oktober 2022
Tech College

Flexibilisering van de opleiding Mechatronica

In januari 2022 is binnen de Tech Campus van ROC Midden Nederland de projectgroep FLEXmbo, in samenwerking met NCOI, gestart met het flexibiliseren van de opleiding Technicus Mechatronica Systemen niveau 4. Het doel van deze ontwikkeling is het flexibiliseren van onderwijs naar plaats, tijd, vorm, online en fysiek, praktijk en theorie. Verschillende modules van de opleiding kunnen straks apart van elkaar gevolgd worden. Als geheel vertegenwoordigen ze ook het volwaardige MBO-diploma Mechatronica.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: