Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Studenten, docenten en een ondernemer
16 april 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tech Campus-projecten duurzame mobiliteit en energie maken razende start

ROCMN kreeg onlangs prestigieuze subsidies voor duurzame mobiliteit en duurzame energie. Beide projecten maakten een razende start. Uiteindelijk hoopt het Tech College met deze initiatieven mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Afbeelding

Tijdens een coronaproof feestje werden de winnaars bekendgemaakt
9 april 2021
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Winnaars Online Techniekmarkt 2021 bekendgemaakt op de Tech Campus

De vakjury heeft de winnaars van de Techniekmarkt 2021 bekendgemaakt tijdens een feestelijke (coronaproof) middag op de Tech Campus in Nieuwegein. Het was voor het eerst dat ouders, klasgenoten, bedrijven en vo-scholen konden stemmen voor een publiekswinnaar. 

Afbeelding

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge
7 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Studenten Tech Campus met innovatief concept door naar podium Future Builders Day

Het is studenten Haitem en Adam gelukt door te dringen naar de finale van de Energie Ontwerp Challenge. Hun innovatieve concept om energie op te wekken door middel van trillingen kreeg voldoende stemmen om in de top 3 te komen. Hiermee wonnen zij een plek op het podium tijdens de Future Builders Day. De studenten van de opleiding Technicus Engineering van ROC Midden Nederland namen het op tegen 4 teams van Friesland College.

Afbeelding

Studenten pitchen concept voor Future Builders Challenge
6 april 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Studenten Tech Campus pitchen energieconcept bij landelijke Klimaat Challenge

Twee studenten van de Tech Campus hebben een vernieuwend concept bedacht om energie op te wekken. Op 31 maart hebben ze hun concept gepitched in de Future Builders Battle voor de camera bij Bouwend Nederland. 'Dat was nog best spannend, maar uiteindelijk is het gelukt.'

Afbeelding

duurzaamheid display
29 maart 2021
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Duurzaamheids-Challenge bijna van start op de Tech Campus

Na de meivakantie gaat de Duurzaamheids-Challenge van start op de Tech Campus in Nieuwegein. Studenten gaan helpen bij de plannen voor de verduurzaming van het pand aan de Harmonielaan. Bij de Challenge gaat het om circulaire economie, carbon footprint en energietransitie.

Afbeelding

Celsiushuis met studenten
19 februari 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Media, ICT & Design college
Tech College

Samen smart en sustainable

Vandaag werd het Celsiushuis geplaatst, vlakbij onze Campus Amersfoort. Het Celsiushuis wordt een werkplaats om - over disciplines heen en samen met partners uit de regio - te werken aan uitdagende projecten op het gebied van smart sustainable cities. We zijn er trots op dat we naast de deur zo’n relevante en aantrekkelijke leeromgeving kunnen bieden voor onze studenten Human Technology, Smart Building en IT!

Samen maken we Midden Nederland smart en sustainable.

Afbeelding

MAKE Center artist impression
15 februari 2021
ROC Midden Nederland
Tech College

Nieuw! MAKE Center op de Tech Campus

MAKE Center is een nieuw initiatief van het Tech College van ROC Midden Nederland en Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) om (BBL) studenten op te leiden tot vakmensen in de metaal. Vanuit een nieuwe praktijkhal op de Tech Campus in Nieuwegein, met nieuwe machines, gaan we in september 2021 van start om mbo-ers nog beter voor te bereiden op beroepen in de techniek met de eisen van nu en die van de toekomst.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: