Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Certificaten Smart Technician
18 november 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Smart Technician ontmoet QBTEC

De afgelopen tien weken hebben twee teams met ieder drie studenten Technicus Engineering van ROC Midden Nederland een vraagstuk opgelost voor QBTEC. De door Jeroen van Amstel en Bas van der Werf geformuleerde opdracht luidde als volgt; het ontwikkelen van een slimme opslag/stelling voor alle kabelhaspels. Met als hoofddoel het creëren van orde, overzicht en gemak op de productievloer. Aan de opdracht is een competitief element toegevoegd door het winnende team de mogelijkheid te bieden de voorgedragen oplossing daadwerkelijk te implementeren in het bedrijf. 

Afbeelding

Studenten bouwen ICT infrastructuur
16 november 2020
ICT College
Tech College

Studenten bouwen ICT infrastructuur voor Tech Campus Vakcentrum Industrie 4.0

De eerste samenwerkmiddag is een feit voor studenten van het ICT College en het Tech College. Zij werken samen aan de bouw en aanleg van een WIFI-netwerk en serveromgeving in het Xperience Lab op de Tech Campus. Dit zijn de bouwstenen voor het nieuwe Vakcentrum Industrie 4.0 waar studenten vakoverstijgend aan de slag gaan met ICT toepassingen.

Afbeelding

Maquette
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tweede instroommoment BOL 4 techniekopleidingen Tech Campus

Mede mogelijk door gepersonaliseerd leren

Op de Tech Campus is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de implementatie van de onderwijsvisie van ROC Midden Nederland. Onder het motto “Studentsucces” is er steeds meer keuzemogelijkheid en krijgen studenten meer regie over het eigen leerproces. Door de invoering van gepersonaliseerd leren is het voor studenten mogelijk een persoonlijke leerroute op te stellen en deze te volgen in zijn/haar eigen tempo.

Afbeelding

student zonnepanelen
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Tech College

ROC Midden Nederland sorteert slim voor op de toekomst

Met binnenhalen subsidies kan ROC Midden Nederland nog beter aansluiten op zeer actuele thema’s duurzame energie en mobiliteit

Afbeelding

Sustainable Campus Challenge - Utrecht Science Park
8 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Student Human Technology dringt met team door in finale Sustainable Campus Challenge

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de regio Utrecht. Vandaar dat onze studenten Human Technology (Amersfoort) en Civiele Techniek (Nieuwegein) mee deden aan de Sustainable Campus Challenge van 5 tot en met 8 oktober. En wat zijn we trots! Maar liefst drie van onze studenten drongen met hun teams door tot de halve finale. Mart, student Human Technology, wist met zijn team zelfs de tweede plek in de finale te bemachtigen! Het team bedacht een idee van een patch op je arm die je confronteert met je CO2-bijdrage als je reist naar het USP.

Afbeelding

MAKE Center 1e paal event
21 september 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Bouw MAKE Center van Start

Donderdag 17 september was het zover. Om 9.10 uur arriveerden de eerste genodigden. Het plein achter ROCMN, Harmonielaan 2 in Nieuwegein, was feestelijk aangekleed. Een mobiele koffiebar stond al klaar om iedereen te voorzien van een warme kop koffie. Genodigden van ROC MN, OBM, Metaalunie, provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en techniekorganisaties in de regio waren aanwezig op deze mooie zonnige dag.

Afbeelding

speeddate
10 september 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Nieuwe levensechte projecten Smart Technician

Aan de start van het schooljaar  (20-21) zijn voor de studenten van de opleiding Technicus Engineering de projecten weer van start gegaan. Veertien van de ruim 50 studenten nemen deel aan Smart Technician projecten, waarin zij een vraagstuk uit het bedrijfsleven gaan aanpakken. De vraagstukken zijn deze periode ingebracht door Qbtec uit Woerden, OMVE uit De Meern en de Hogeschool van Utrecht. Na een korte bedrijfspresentatie volgde een speeddate en was de match tussen bedrijf en student snel gemaakt.

Afbeelding

Ondertekening MAKE
15 juli 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Onderwijs en bedrijfsleven slaan handen ineen in MAKE Center

Een intensievere samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs is noodzakelijk om in de toekomst te beschikken over voldoende en goed opgeleide vakmensen. Om dit te realiseren hebben Opleidingsbedrijf Metaal Midden Nederland (OBM) en ROC Midden Nederland (ROCMN) op dinsdag 14 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend om te komen tot een publiek private samenwerking. Deze samenwerking start vanaf 1 september 2020.

Afbeelding

Bij Entree doet iedereen mee!
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Horeca & Toerisme College
Tech College
Welzijn College

Bij Entree doet iedereen mee!

RIF Subsidieaanvraag Entree, leert op de werkplek toegekend aan ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Wellantcollege. Hiermee kan een en hybride opleidingstraject met een arbeidsgerichte aanpak gerealiseerd worden voor Entree-studenten van de domeinen Bouw, Mobiliteit, Verkoop, Logistiek, Groen, Horeca, Zorg, Proces- en Installatietechniek. Met professionele begeleiding vanuit de mbo-onderwijsinstellingen samen met de partnerorganisaties wordt de positie van Entree-studenten op de arbeidsmarkt versterkt en is doorstroom naar een mbo-opleiding op niveau 2 mogelijk.

Afbeelding

ontwerp 2 onder 1 kap woning
8 juli 2020
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Online keuzedeel interactief ontwerpen met BIM afgerond met online examen

Na 7 weken van online samenwerken presenteerden 80 studenten van de Tech Campus hun eindproduct van het keuzedeel Interactief ontwerpen met BIM. Docenten Frits (I-Commit), Benny (Cadix) en Nico (ROCMN) beoordeelden zo’n 20 BIM Teams vanuit verschillende vakdisciplines op hun BIM-model. Het examen werd, net als het keuzedeel, volledig in een online omgeving uitgevoerd.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: