Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Skills teamfoto
2 maart 2020
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Skills The Finals, wij zijn erbij!

Binnenkort nemen zes studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps-)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 4 tot en met 6 maart staat het WTC in Leeuwarden in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo).

Afbeelding

Student werkt aan lopende band
4 februari 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Robots met groene vingers in binnentuinen Tech Campus

Tweedejaars studenten van de opleiding Technicus Engineering/Smart Technology kunnen dit schooljaar kiezen voor een wel heel bijzonder project. In de binnentuinen van de Tech Campus worden namelijk groentetuintjes gerealiseerd die worden ingezaaid en onderhouden door Farmbots (landbouw- of teeltrobots). De studenten, die gespecialiseerd zijn in het toepassen van slimme techniek, zullen de Farmbots zelf ontwerpen, bouwen en programmeren zodat deze zaadjes kunnen planten, de groeiende groente bewateren, onkruid wieden en de opbrengsten kunnen rooien.

Afbeelding

Bezoeker op de techniekmarkt
29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Tech College

Bruisende Techniekmarkt op de Tech Campus

De jaarlijkse techniekmarkt op de Tech Campus in Nieuwegein was wederom een groot succes. Studenten van de vier techniekcolleges vertelden enthousiast over hun (internationale) stage en/of demonstreerden projecten waar zij de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben.

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Afbeelding

appel UNESCO 2019 ROC Midden Nederland
4 maart 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College

UNESCO 2019: een periode met extra aandacht voor vrede en veiligheid, wereldwijd

Aanstaande woensdag 6 maart start het programma UNESCO 2019. Samen met studenten, docenten en ambassadeurs trappen we af om 8.30 uur met een appel op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. UNESCO 2019  wordt officieel geopend door Henk Schotpoort (Directeur Business & Administration College). Na de officiële opening presenteren studenten van het Veiligheid & Defensie College het project Future for Young People en doen verslag van hun studiereis “VeVa-for-Gambia”.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficient-huis.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: