Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

Afbeelding

Techniekmarkt 2022
12 mei 2022
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

De bruisende Techniekmarkt 2022

Op 14 april vond eindelijk de Techniekmarkt weer plaats op de Tech Campus in Nieuwegein! Tijdens het evenement presenteerden studenten van het Tech College, het ICT College, het Bouw & Interieur College en het Automotive college hun projecten of stageopdracht. Zoals elk jaar waren er veel opvallende en spraakmakende projecten te bewonderen. Naast de studenten van de Tech Campus waren er ook leerlingen van VO aanwezig om te laten zien aan welke projecten zij hebben gewerkt.

Afbeelding

Studenten Veiligheid & Defensie College voor UNESCO
2 mei 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College

Leren over vrede en veiligheid tijdens de UNESCO-week

Als UNESCO-school willen we een steentje bijdragen aan de vrede en veiligheid van de wereld. Daarom waren er tijdens onze UNESCO-week op 12, 13 en 14 april diverse activiteiten om studenten te betrekken bij vraagstukken rondom thema's als mensenrechten, duurzaamheid en wereldburgerschap.

Afbeelding

Studenten bezig met de bankjes
22 maart 2022
Bouw & Interieur College
Tech College

Pilot praktijkgerichte component voor Oosterlicht TL leerlingen op de Tech Campus

“Leuk om iets praktisch te doen, niet stil te zitten op school”, “Tof om aan een product te werken en straks het resultaat te zien” Aan het woord zijn Luna en Destiny, beide 3e -jaars leerling op het Oosterlicht College Nieuwegein. Hun klas is de eerste lichting die kennismaakt met de praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg vmbo (GTL). Ze doen dit op de Tech Campus in Nieuwegein en werken aan een heel leuk project in een levensechte context, precies zoals het bedoeld is.

Afbeelding

FIRST® LEGO® League bij Campus Amersfoort enthousiasmeert jeugd voor techniek
17 februari 2022
ROC Midden Nederland
Tech College

FIRST® LEGO® League bij Campus Amersfoort enthousiasmeert jeugd voor techniek

Er is een schrijnend personeelstekort in de technieksector. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om dit probleem bij de bron aan te pakken: het enthousiasmeren van de jeugd. Door kinderen van jongs af aan te introduceren bij techniek en technologie, kunnen ze zelf zien en ervaren hoe leuk techniek kan zijn! Zo ook de jaarlijkse FIRST® LEGO® League Challenge, waarvan vrijdag 11 februari de regiofinale van Amersfoort en Utrecht plaatsvond bij Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: