Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Tech College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

STO header
19 december 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

Officiële start Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein

Op vrijdag 10 januari a.s. is de Kick off Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ). Tijdens deze Kick off maken gasten van de samenwerkingspartners per touringcar een tournee langs deze drie belangrijke techniek regio’s. Op drie VO leslocaties wordt het logo van STO WMIJ, geheel in stijl; met gebruikmaking van techniek, onthuld. Op elke locatie wordt in het bijzijn van de wethouder een klein feestje gevierd ter ere van de officiële start van het programma Sterk Techniek Onderwijs.

Afbeelding

robot
26 november 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

Sterk Techniek Onderwijs regio Woerden-Montfoort-IJsselstein van start

De Sterk Techniek Onderwijs regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ) krijgt 3 miljoen subsidie van het ministerie van OCW om technisch onderwijs in de regio te versterken. STO WMIJ zet zich de komende vier jaar in voor dit doel langs drie programmalijnen: Kwaliteitsimpuls, Beeldvorming en Gezamenlijk opleiden door VO-MBO-bedrijfsleven. De plannen gaan zorgen voor meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek en voldoende vakmensen in de regio. 

Afbeelding

Hole in one
25 november 2019
Tech College

Eerstejaars Technicus Engineering sluiten projectperiode af met race

Je eigen race auto bouwen en programmeren is al vet. Als je daarna ook nog tegen klasgenoten mag battlen voor de beste besturing en de snelste tijd dan is dat natuurlijk super. Eerstejaars studenten Technicus Engineering doen dit gewoon op school in de bufferweek als afsluiter van de projectperiode.

Docent Toon Berns: “In de opleiding leren studenten projectgericht. Het eerste jaar beginnen ze met een eenvoudig project, gaandeweg wordt dit steeds complexer. Tijdens een projectperiode nemen de studenten verschillende rollen aan, zo leren zij werken in teams.”

Afbeelding

Warmtepomp
30 oktober 2019
ROC Midden Nederland
Tech College

Innovatieve warmtepompen in Xperience lab op Tech Campus

Om het onderwijs nog beter te laten aansluiten bij de laatste stand van zaken op het gebied van moderne techniek heeft Inventum B.V. uit Houten drie warmtepompen beschikbaar gesteld voor studenten van de Tech Campus Nieuwegein. Studenten die zich bezig houden met Smart Technology kunnen zo inzicht krijgen in de werking van moderne verwarmingstechnieken, storingen opzoeken en rendementsberekeningen maken. Uiteindelijk kunnen zij ook adviseren over de inzet van warmtepompen.

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Afbeelding

appel UNESCO 2019 ROC Midden Nederland
4 maart 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College

UNESCO 2019: een periode met extra aandacht voor vrede en veiligheid, wereldwijd

Aanstaande woensdag 6 maart start het programma UNESCO 2019. Samen met studenten, docenten en ambassadeurs trappen we af om 8.30 uur met een appel op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. UNESCO 2019  wordt officieel geopend door Henk Schotpoort (Directeur Business & Administration College). Na de officiële opening presenteren studenten van het Veiligheid & Defensie College het project Future for Young People en doen verslag van hun studiereis “VeVa-for-Gambia”.

Afbeelding

Elektrotechniek
19 februari 2019
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Goed voorbereid van MBO naar HBO

Sinds begin februari gaan er wekelijks 45 mbo studenten van de Tech Campus naar de Hogeschool Utrecht voor het keuzedeel "Voorbereiding hbo". Samen met studenten uit Hilversum maken ze kennis met hbo competenties. Dat betekent vooral: zelfstandig, minder gestuurd en samenwerken met verschillende studierichtingen. Studenten kunnen zo ervaren of een hbo traject bij hen past.

De studenten zijn gestart met een inleiding op de verschillende studies, een rondleiding door de labs en langs het Selficienthuis.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: