Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Studenten met Minister Dijkgraaf
13 september 2022
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

‘Mbo verdient onze volle waardering’- Minister Dijkgraaf

Het mbo-onderwijs stond centraal tijdens het bezoek van minister Robbert Dijkgraaf op de Tech Campus van ROC Midden Nederland. Tijdens dit bezoek op maandag 12 september werd extra ingezoomd op onderwerpen als (on)gelijke kansen, stagediscriminatie en stagevergoeding.

Afbeelding

Kamer van de Stad Campus Challenge ROC Midden Nederland
4 juli 2022
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Tech College

Duurzaam ontwerpen bij Campus Challenge Kamer van de Stad

Op 19 april was de aftrap van een mooie samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, ROC Midden Nederland Campus Amersfoort en de gemeente Amersfoort. Die dag startte de Innovatieweek Duurzaamheid bij het Campus Connect Center, waarin 90 studenten Bouwkunde en Smart Building van het Bouw & Interieur College en Human Technology van Tech College aan de hand van challenge based learning een duurzaam ontwerp maakten voor de Kamer van de Stad: het duurzame kleine broertje van het nieuwe stadhuis.

Afbeelding

presentatie
16 juni 2022
Tech College

Internationaal bezoek voor studenten Tech College

Op maandag 13 juni ontvingen de studenten van het Tech College een internationaal gezelschap. Acht studenten Technicus Engineering mochten namelijk hun opdracht presenteren aan de drie gasten van het bedrijf Kummler+Matter en Elektroline Inc.


A special guest!

Afbeelding

Techniekmarkt 2022
12 mei 2022
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

De bruisende Techniekmarkt 2022

Op 14 april vond de Techniekmarkt weer plaats op de Tech Campus in Nieuwegein! Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteerden studenten van het Tech College, het ICT College, het Bouw & Interieur College en het Automotive college hun projecten of stageopdracht. Zoals elk jaar waren er veel opvallende en spraakmakende projecten te bewonderen. Naast de studenten van de Tech Campus waren er ook leerlingen van VO aanwezig om te laten zien aan welke projecten zij hebben gewerkt.

Afbeelding

FIRST® LEGO® League bij Campus Amersfoort enthousiasmeert jeugd voor techniek
17 februari 2022
ROC Midden Nederland
Tech College

FIRST® LEGO® League bij Campus Amersfoort enthousiasmeert jeugd voor techniek

Er is een schrijnend personeelstekort in de technieksector. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om dit probleem bij de bron aan te pakken: het enthousiasmeren van de jeugd. Door kinderen van jongs af aan te introduceren bij techniek en technologie, kunnen ze zelf zien en ervaren hoe leuk techniek kan zijn! Zo ook de jaarlijkse FIRST® LEGO® League Challenge, waarvan vrijdag 11 februari de regiofinale van Amersfoort en Utrecht plaatsvond bij Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: