Entreeopleidingen bij het Tech College

Assistenten in de techniek zijn overal te vinden en zijn breed inzetbaar. Ze assisteren een vakman met zijn werk bij mensen thuis, maar ook in kantoren of fabrieken. Je boort gaten, plaatst bedradingskokers in een installatiekast of trekt bedrading. Ook schroef je onderdelen vast, of juist los, bijvoorbeeld wanneer jullie een storing moeten opsporen. Je kunt ook werken aan gasinstallaties, cv-ketels of andere soorten installaties. Je helpt dan bijvoorbeeld mee met het ophangen van een cv-ketel en zaagt buizen op maat. Ook test je of een toestel dat jullie hebben geïnstalleerd wel goed werkt.

Assistenten in de techniek zijn ook in de metaalwerkplaats te vinden. Je helpt collega’s met hun werk in de metaal. Daarbij voer je allerlei handelingen uit met het metaal: zagen, knippen, boren en buigen. Stukken metaal aan elkaar verbinden kun je ook. Dat doe je door te lassen. Verder help je bij het opruimen van de werkplaats als een klus klaar is en assisteer je bij het in- en uitladen van vrachtwagens.

Voor wie?

 • Je bent minimaal 16 jaar oud
 • Je heb geen diploma
 • Je hebt nog geen 2 jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding.

De opleidingen:
Er zijn twee vormen entreeopleidingen:

 • Je gaat drie dagen per week naar school en je loopt daarnaast stage (deze vorm heet: bol)
 • Je gaat 1 dag per week naar school, daarnaast moet je een passende baan hebben voor 24 uur per week (deze vorm heet: bbl). 

Extra begeleiding? Entree XL!
Vind je leren moeilijk? Je kunt wat langer doen over de opleiding. Je krijgt extra begeleiding op school en op je werk. De opleiding duurt dan 1,5 jaar.

Extra hulp met de Nederlandse taal
Spreek je nog niet goed Nederlands? We kunnen je daar tijdens de opleiding mee helpen. Je leert dan een vak en tegelijk de Nederlandse taal. Aan het einde van de opleiding haal je een mbo-diploma en ken je voldoende Nederlands om je werk goed te doen.

Aanmelden
Zie jij een entreeopleiding in de techniek wel zitten? Meld je dan aan!

 • Stap 1: Kies een opleiding die het beste bij je past en meld je aan.  
 • Stap 2: We nodigen je daarna uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan of je bij de entreeopleiding van jouw keuze geplaatst wordt of dat een andere entreeopleiding beter bij je past.
 • Stap 3: Blijkt een entreeopleiding bij ROC Midden Nederland toch niet de beste keuze voor jou te zijn, dan word je uitgenodigd voor een gesprek bij één van de samenwerkende scholen van ROC Midden Nederland: MBO Utrecht of Wellantcollege.
 • Stap 4: Je start in augustus 2016 met je opleiding.

Waar vind je entreeopleidingen in de regio Utrecht?
Drie mbo-scholen in de regio Utrecht werken samen om jou bij de juiste entreeopleiding te plaatsen. Ieder mbo heeft haar eigen entreeopleidingen. Het gaat om de volgende mbo’s:

 • ROC Midden Nederland: Je hebt je beroep al gekozen en weet wat je wilt. ROC Midden Nederland biedt 11 entree-opleidingen. Ook heeft ROC Midden Nederland trajecten speciaal voor Moeilijk Lerenden en anderstaligen.
 • MBO Utrecht: Je weet nog niet precies wat je wilt en je zoekt een brede opleiding
 • Wellantcollege Houten: Je wilt een opleiding volgen in de richting ‘Groen’.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: