Studenten van Tech College

Op deze pagina vind je bijzondere verhalen van onze studenten.

Baris, student Installatietechniek in Amersfoort

de 10-weekse stage van Baris bij Bosman Bedrijven

Begin februari startte de 10-weekse stage van Baris bij Bosman Bedrijven. Hij is tweedejaars student Installatietechniek op het Tech College Amersfoort.

Naar de bouwplaats
“Tijdens mijn stage wilde ik onder andere mijn tekenvaardigheden verder verbeteren. Op school werken we veel met Revit. Ik heb bij Bosman Bedrijven mee mogen kijken met collega’s en heb daarnaast zelf ook mogen tekenen. Voor een parkeergarage heb ik de armaturen getekend en ben ik samen met mijn begeleider naar de bouwplaats geweest. Het leuke is dat ik in het echt kan zien, wat ik hier op kantoor maak", aldus Baris.

Goed begeleid
“Op school oefenen we met het plaatsen van leidingen in woningen. Hier werk je aan grote projecten. Gelukkig word ik daarbij geholpen. 

Naar zijn zin
Het maken van calculaties was voor Baris een mooi leerpunt. “Dat was een echte uitdaging. Het gaat om kosten en materialen die ik nog niet ken. Ik moest meer opzoeken en meer vragen.” Het was voor Baris een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het werk van een werkvoorbereider. Wat voor Baris al vaststaat, is dat hij ook volgend jaar stage wil lopen bij Bosman Bedrijven. “Ik mag aan grote projecten werken, de mensen om mij heen zijn leuk en ik word goed begeleid. Ik heb het naar mijn zin hier.”

Van Praktijkschool naar finale lassen op Skills Heroes

Henri volgt een BBL traject Allround Constructie niveau 3

Volg je passie en bepaal je eigen koers
Henri (20) is een heel mooi voorbeeld van een leerling die vanaf de Praktijkschool is doorgestroomd naar het mbo. Op de Praktijkschool is hij via een kennis aan een stageplek gekomen in de scheepsbouw. Hier maakte hij onderdelen voor zeeschepen en is hij enthousiast geraakt voor lassen. Dit was voor Henri een cruciaal moment om door te gaan met waar hij nu mee bezig is. Zodra Henri wist wat hij wilde bereiken bepaalde hij zijn eigen koers.

Werken en leren combineren
Op dinsdagmiddag/avond via OBM Midden Nederland op het Tech College in Nieuwegein. Hij werkt 5 dagen bij Van Dijk-Inpijn in Arkel, specialist op het gebied van metaalbewerking. (engineering, plaatbewerking & verspanen)

Niet klaar met leren
Henri volgt ook een las training voor TIG RVS 3 (TIG RVS 2 diploma behaald), TIG RVS 3 en MAG RVS. Daarnaast gaat hij ook nog 1 avond per week naar de Vrije Universiteit voor Engelse les om zich voor te bereiden op niveau 4, de opleiding die hij in september gaat starten. En hierna is een hbo opleiding niet uitgesloten, geeft Henri aan.

Ook in vrije tijd op prijzenjacht
In zijn spaarzame vrije tijd is Henri te vinden aan het water. Vissen is zijn andere grote passie. Ook hier is hij erg fanatiek in en gaat hij voor de prijzen. Hij is lid van Hengelsport Federatie Midden NL en plaatste zich onlangs nog voor het Nederlands kampioenschap. Met een hengel van 13 meter behoort hij inmiddels in de leeftijdscategorie U24 tot de beste 6 vissers van het land.

Kortom een erg ambitieuze en positief ingestelde jongeman die laat zien dat als je weet wat je wilt en hier ook echt voor gaat, je dit ook kunt bereiken!

Sven gaat voor titel beste CNC Draaier

Student Sven Reinds

Nieuwegein – Student Sven Reinds heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student Werktuigbouwkunde van het Tech College in Nieuwegein staat op op 14 en 15 maart in de finale voor de titel beste CNC Draaier van Nederland. In De Gieterij op het ROC van Twente in Hengelo worden de halve en hele finales voor de vak wedstrijden lassen en verspanen georganiseerd. De kampioen van Nederland vertegenwoordigt ons land bij de Euro Skills.

Wij zochten student Sven op en stelden hem de volgende vragen:

Waarom doe je mee aan Skills?
Ik vind het leuk om nieuwe ervaringen op te doen. Te laten zien wat ik doe in het vak en dit te delen met anderen.

Wat zijn je verwachtingen?
Mijn verwachtingen zijn niet heel hoog. Er zijn in totaal 8 deelnemers en ik heb gehoord dat de andere deelnemers veel ervaring hebben en al heel veel hebben geoefend. Ik doe vooral mee voor de ervaring en om te leren van mijn fouten.

Hoe heb je je voorbereid?
Ik heb samen met mijn docent Harry Post geoefend met programmeren aan de hand van tekeningen van eerdere wedstrijden. Het draaien lukt me wel, maar in het programmeren zit voor mij de meeste uitdaging.

Sterke punten:
Ik ben behoorlijk precies, ik let op details en wil alles echt goed hebben.

Wat vind je werkgever van je deelname?
Ik werk vier dagen per week bij Ilcken Machinefabriek in Veenendaal. Wij maken daar vormrollen, dit zijn onderdelen voor machines. Mijn werkgever vindt het heel leuk dat ik met de wedstrijd mee doe. Als het werk het toelaat kan ik ook op de machine bank op mijn werk oefenen met de CNC besturing.

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn vader zit ook in de metaalbewerking. Ik wist al heel lang dat ik dat ook wilde. Ik zit nu in het eerste jaar van de niveau 3 opleiding Allround Verspaner. Hiervoor heb ik niveau 2 afgerond.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: