Studenten van Tech College

Op deze pagina vind je bijzondere verhalen van onze studenten.

Student Marko naar NK Skills Heroes

Student Marko Welmers heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student van het Tech College in Nieuwegein staat op 16 en 17 maart in de finale voor de titel beste CNC Draaier van Nederland. Marko volgt de opleiding tot Verspaningstechnoloog. 

Wij zochten student Marko op en stelden hem een aantal vragen over zijn deelname: lees meer.

Marko

Student Rouel naar NK Skills Heroes

Student Rouël Bisschop heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student van het Tech College in Nieuwegein staat op 15 en 16 maart in de halve finale voor de titel beste MAG/BMBE Lasser van Nederland. De halve en hele finales voor de vakwedstrijden lassen en verspanen worden georganiseerd in De Gieterij, op het ROC van Twente in Hengelo. De kampioen van Nederland vertegenwoordigt ons land in september bij de Euro Skills in Hongarije. Lees meer

Rouel lassen

Student Sjoerd naar NK Skills Heroes

Waarom doe je mee aan Skills?
Niet zozeer om te winnen maar juist om verder te komen in het vak, natuurlijk ook omdat ik het leuk vind en graag de verdieping opzoek in deze besturing.

Wat zijn je verwachtingen?
Ik hoop gewoon een goede wedstrijd te draaien.

Hoe schat je je kansen in?
Goed, ik ben leergierig. Ik zal waarschijnlijk niet bovenaan eindigen, maar hoop toch op een mooie finale plaats.

Hoe heb je je voorbereid?
Ik heb de tekeningen van vorige jaren gekregen en daarmee geoefend met programmeren en uitvoeren op de machine. Zodat ik weet waar ik op moet letten.

Sterke punten:
Programmeertechnisch zie ik een bepaalde aanpak snel.

Wat vind je werkgever van je deelname?
Mijn werkgever, Jovi Fabricage, vindt het leuk dat ik mee wil doen en is heel erg benieuwd hoe het zal gaan.

Sjoerd

Van Praktijkschool naar finale lassen op Skills Heroes

Volg je passie en bepaal je eigen koers
Henri (23) is een heel mooi voorbeeld van een leerling die vanaf de Praktijkschool is doorgestroomd naar het mbo. Op de Praktijkschool is hij via een kennis aan een stageplek gekomen in de scheepsbouw. Hier maakte hij onderdelen voor zeeschepen en is hij enthousiast geraakt voor lassen. Dit was voor Henri een cruciaal moment om door te gaan met waar hij nu mee bezig is. Veel oud-klasgenoten werken nu bij de plantsoenendienst of doen iets anders waar eigenlijk niet hun passie ligt. Zodra Henri wist wat hij wilde bereiken bepaalde hij zijn eigen koers.

Werken en leren combineren
Henri volgt hij een BBL traject Allround Constructie niveau 3 op dinsdagmiddag/avond via OBM Midden Nederland op het Tech College in Nieuwegein. Hij werkt 5 dagen bij Van Dijk-Inpijn in Arkel,  specialist op het gebied van metaalbewerking (engineering, plaatbewerking & verspanen).

Niet klaar met leren
Henri volgt ook een lastraining voor TIG RVS 3 (TIG RVS 2 diploma behaald), TIG RVS 3 en MAG RVS. Daarnaast gaat hij ook nog 1 avond per week naar de Vrije Universiteit voor Engelse les om zich voor te bereiden op niveau 4, de opleiding die hij in september gaat starten. En hierna is een hbo opleiding niet uitgesloten, geeft Henri aan.

Ook in vrije tijd op prijzenjacht
In zijn spaarzame vrije tijd is Henri te vinden aan het water. Vissen is zijn andere grote passie. Ook hier is hij erg fanatiek in en gaat hij voor de prijzen. Hij is lid van Hengelsport Federatie Midden NL   en plaatste zich onlangs nog voor het Nederlands kampioenschap. Met een hengel van 13 meter behoort hij inmiddels in de leeftijdscategorie U24 tot de beste 6 vissers van het land.

Kortom een erg ambitieuze en positief ingestelde jongeman die laat zien dat als je weet wat je wilt en hier ook echt voor gaat, je dit ook kunt bereiken!

Student Henri

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: