Werken & Leren in de metaalsector

Wil je leren, maar tegelijk ook geld verdienen? Wil je werken met je handen en producten van metaal maken? Machines bouwen of besturen? Of wil je liever producten ontwerpen en laten maken door computergestuurde machines? Dan is de maakindustrie de sector voor jou! Je leert en werkt aan vakbekwaamheid met conventionele en nieuwe technieken, moderne machines en computergestuurde apparatuur.

Werktuigbouwkunde of mechatronica?
Je kunt kiezen uit opleidingen in de Werktuigbouwkunde, zoals verspanen, plaatwerk en constructie. Maar er zijn ook opleidingen in de Mechatronica, denk aan monteur of machinebouwer. Je kunt ook een NIL-erkend lasdiploma halen en een VCA-diploma (veiligheid). Tech College werkt voor de metaalopleidingen samen met OpleidingsBedrijf Metaal Midden Nederland OBM in het nieuwe MAKE Center

MAKE Center
MAKE Center

 

MAKE Center: De inspirerende plek voor een toekomst in de maakindustrie!
Op de Tech Campus in Nieuwegein wordt gebouwd aan het MAKE Center, een nieuwe praktijkhal voor opleidingen in de maakindustrie. MAKE Center is dé plek in Midden-Nederland waar mbo-studenten en vakmensen in de metaalbranche samenwerken en van elkaar leren. Door te experimenteren en te doen, leer je sneller. Je leert, ontwerpt en creëert. Wij zetten ons 100% in voor de instroom, doorstroom en ontwikkeling van vakmensen in de maakindustrie. Zo zorgen wij ervoor dat je een Leven Lang kunt Ontwikkelen (LLO) met onze opleidingen en cursussen. Meer weten? MAKE Center

De Metaal heeft nu en in de toekomst vakmensen nodig
Meld je nu aan voor een beroepsopleiding in de Metaal en wordt vakman! De sector heeft behoefte aan gemotiveerde enthousiaste jongeren die het metaalvak willen leren. Het onderwijs, de metaalwerkgevers, de scholingsfondsen van de branche en het OBM Midden Nederland werken nauw samen om jou een combinatie van werken en leren aan te bieden. Het doel: meer vakbekwame mensen aan het werk in de metaalsector. Er is gegarandeerd werk, nu en in de toekomst.

Leerroutes
In de metaalsector kun je werken en leren op hetzelfde moment. Je kunt bij ons kiezen uit twee routes:

  • Keuze a:  1 daagse variant met 1 lesdag op de middag/avond. Aanbod Tech College
  • Keuze b:  2 daagse variant, met 1 lesdag overdag en 1 extra praktijkdag.  Aanbod via Tech College en OBM in het MAKE Center.

Aanbod voor havisten: versneld mbo op niveau!
Heb je een havo diploma? Of ben je gestopt met je hbo-opleiding? Wil je liever aan het werk maar wel een betaalde opleiding op niveau doen? Dan is het traineeprogramma van Tech College en OpleidingsBedrijf Metaal iets voor jou! We bieden samen vier versnelde opleidingstrajecten aan:

MAKE Center

Op de Tech Campus in Nieuwegein wordt gebouwd aan het MAKE Center, een nieuwe praktijkhal voor opleidingen in de maakindustrie. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: