Werken en leren combineren bij het Tech College

Er is veel werk in de techniek. Wil jij direct aan de slag maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en word specialist in jouw vakgebied.

Werken én naar school
In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken. Je kunt deze leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

100% baangarantie
Met onze samenwerkingspartner OBM Midden Nederland hebben we het MAKE opgericht. Hier werk en leer je in de nieuwe praktijkhal: MAKE Center en in de praktijk bij bedrijven in de regio. Hierdoor ben je tijdens en na je opleiding verzekerd van een baan in de metaaltechniek. Lees meer. Meer weten? Kom dan eens langs bij onze open avond of open dag!

'Ik leer veel en zit zo min mogelijk in de schoolbanken. Ideaal voor mij'

Student Nick rondde de opleiding Mechatronica op niveau 2, 3 én 4 af en doet nu de bbl-opleiding Technisch Leidinggevende. Hij is een echte liefhebber van techniek. ‘Vroeger haalde ik al vaak ventielen van fietsen af, omdat ik het mooi vond hoe dat werkte. Met alle gevolgen van dien haha.' Technisch Leidinggevende doet hij in de bbl-variant, waarbij je één dag op school bent en vier dagen aan het werk bij een opdrachtgever, voor hem Blueprint Automation in Woerden. ‘Ik werk graag met mijn handen en zit zo min mogelijk in de schoolbanken. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en word steeds weer uitgedaagd. Ik leer hier precies waarvoor ik naar het Tech College ben gegaan: robotica, programmeren en pneumatiek. Voor mij is dit ideaal.’

Student Nick
'De meeste mensen denken bij techniek aan het aandraaien van een moertje. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik heb nu bijna vijf jaar ervaring in de techniek door school en de bbl-opleiding. Dat levert een leuk startsalaris op.'

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: