Werken en leren combineren bij het Tech College

Er is veel werk in de techniek. Wil jij direct aan de slag maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en word specialist in jouw vakgebied.

Werken én naar school
In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken. Je kunt deze leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus in Nieuwegein: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

100% baangarantie in de maakindustrie
Met onze samenwerkingspartner OBM Midden Nederland hebben we het MAKE Center opgericht. Hier werk en leer je in de nieuwe praktijkhal: MAKE Center en in de praktijk bij bedrijven in de regio. Hierdoor ben je tijdens en na je opleiding verzekerd van een baan in de metaaltechniek. Lees meer

Check de opleidingen

Wil jij werken en leren combineren? Bekijk hier alle bbl-opleidingen van Tech College! Van entree-niveau tot niveau 4!
Bekijk de opleidingen

Starten in februari?

Dat kan! Je kunt je nog aanmelden voor onze bbl-opleidingen. Zorg wel dat je voor de start van de opleiding een leerwerkplek hebt.
Meld je snel aan!

'Ik zit zo min mogelijk in de schoolbanken. Ideaal'

Student Nick rondde de opleiding Mechatronica op niveau 2, 3 én 4 af en doet nu de bbl-opleiding Technisch Leidinggevende. Hij is een echte liefhebber van techniek. ‘Vroeger haalde ik al vaak ventielen van fietsen af, omdat ik het mooi vond hoe dat werkte. Met alle gevolgen van dien haha.' Technisch Leidinggevende doet hij in de bbl-variant, waarbij je één dag op school bent en vier dagen aan het werk bij een opdrachtgever, voor hem Blueprint Automation in Woerden. ‘Ik werk graag met mijn handen en zit zo min mogelijk in de schoolbanken. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en word steeds weer uitgedaagd. Ik leer hier precies waarvoor ik naar het Tech College ben gegaan: robotica, programmeren en pneumatiek. Voor mij is dit ideaal.’

Student Nick
'De meeste mensen denken bij techniek aan het aandraaien van een moertje. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik heb nu bijna vijf jaar ervaring in de techniek door school en de bbl-opleiding. Dat levert een leuk startsalaris op.'

'Fijn natuurlijk dat de baas goed betaalt'

Student Nick (18) is tijdens zijn technische mbo-opleiding vooral aan het werk. Als bbl-student ga je immers maar 1 dag per week naar school. ‘Ik vind dit veel echter.’ Het voordeel van een bbl-opleiding is dat je meteen aan het werk bent en dus ook lekker verdient. Maar voor Nick is het grootste pluspunt dat hij in de praktijk bij zijn leerbedrijf Verweij veel meer verschillende situaties tegenkomt waar hij iets van leert. ‘Hier op school hang je makkelijk een meterkast op, de basis is er al. In de praktijk kom je misschien wel een dubbele muur tegen, hoe ga je daarmee om?' Lees hier meer over Nick.

Student Nick volgt de bbl-opleiding Elektrotechniek

Mohammed wil zo snel mogelijk werken en doorgroeien

Student Mohammad (27) is bijna klaar met zijn bbl-opleiding Elektrotechniek, niveau 3. ‘Voor mij is het fijn dat ik werken en leren kan combineren. Ik kom uit Syrië, waar ik al aan het werk was. Het was niet logisch om weer volledig naar school te gaan. Om toch de juiste papieren te halen wilde ik graag een mbo-opleiding doen. Als bbl-er leer je en verdien je meteen salaris. Toch blijft het frustrerend dat ik alles opnieuw moet doen en dat mijn Syrische diploma’s niet geldig zijn. Ik ga nu snel afstuderen en dan lekker aan het werk bij Van Zijtveld Elektrotechniek, waar ik het erg naar mijn zin heb.' Lees hier meer over Mohammad.

Mohammad doet een bbl-opleiding

Ik werk en leer tegelijk, want ik leer het beste in de praktijk

Ik doe een bbl-opleiding: werken en leren tegelijk. Want ik leer het beste in de praktijk. Ik werk bij Verstegen Grijpers. Ik las verschillende onderdelen van een grijper. Het leukste aan de opleiding vind ik het samenwerken, het lassen en lekker met je handen bezig zijn. Na mijn opleiding wil ik graag blijven werken en doorgroeien in het bedrijf.

Kelvin doet een bbl-opleiding
Na mijn opleiding wil ik graag blijven werken en doorgroeien in het bedrijf.

Kelvin en Wouter over hun bbl opleiding op de Tech Campus

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: