Techlab, Zorglab, Experience- en praktijklokalen

Bij het Tech College in Nieuwegein en Amersfoort vind je goed uitgeruste lokalen en techlabs om jouw skills het beste te ontwikkelen. 

BIM-lokaal

Een groep studenten van het Tech College in Amersfoort volgden een bijzonder BIM-programma. De 12 studenten maakten voor een deel van het gebouw op de Campus van ROC Midden Nederland op de Disketteweg een renovatieplan. Zij presenteerden hun plan aan een aantal afgevaardigden uit het bedrijfsleven en de directie van ROC Midden Nederland.

De 12 studenten werkten de afgelopen maanden keihard én in hun eigen tijd aan het BIM-plan van de locatie. BIM is een werkmethodiek waarbij in een “3D Bouw Informatie Model (BIM)” integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het bedrijfsleven had een grote rol in het samenstellen van het traject. Ze gaven lesinput en dachten mee.
Tijdens de presentatie lieten de studenten aan de hand van tekeningen en begrijpbare uitleg de aanwezigen zien hoe de huidige situatie is en hoe zij de nieuwe situatie zouden vormgeven. Dit deden zij om de directie van ROC MN te overtuigen om ook daadwerkelijk te werken met de ideeën van de studenten.

BIM Lokaal op het Tech College in Amersfoort

Zorglab

Op de Tech Campus vind je ook een zorglab. Hier kun je aan de slag met projecten rond valpreventie en domotica. Ook kun je zorgrobot Zohra leren programmeren.

Zorglab
Zorglab

Techlab en Xperience Lab

In onze techlabs vind je moderne apparatuur zoals robots, productielijnen en 3D printers. In het Xperience lab ga je in teamverband werken aan projecten van bedrijven.

procestechniek
procestechniek

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: