Studenten van Tech College

Op deze pagina vind je bijzondere verhalen van onze studenten.

Baris, student Installatietechniek in Amersfoort

de 10-weekse stage van Baris bij Bosman Bedrijven

Begin februari startte de 10-weekse stage van Baris bij Bosman Bedrijven. Hij is tweedejaars student Installatietechniek op het Tech College Amersfoort.

Naar de bouwplaats
“Tijdens mijn stage wilde ik onder andere mijn tekenvaardigheden verder verbeteren. Op school werken we veel met Revit. Ik heb bij Bosman Bedrijven mee mogen kijken met collega’s en heb daarnaast zelf ook mogen tekenen. Voor een parkeergarage heb ik de armaturen getekend en ben ik samen met mijn begeleider naar de bouwplaats geweest. Het leuke is dat ik in het echt kan zien, wat ik hier op kantoor maak", aldus Baris.

Goed begeleid
“Op school oefenen we met het plaatsen van leidingen in woningen. Hier werk je aan grote projecten. Gelukkig word ik daarbij geholpen. 

Naar zijn zin
Het maken van calculaties was voor Baris een mooi leerpunt. “Dat was een echte uitdaging. Het gaat om kosten en materialen die ik nog niet ken. Ik moest meer opzoeken en meer vragen.” Het was voor Baris een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het werk van een werkvoorbereider. Wat voor Baris al vaststaat, is dat hij ook volgend jaar stage wil lopen bij Bosman Bedrijven. “Ik mag aan grote projecten werken, de mensen om mij heen zijn leuk en ik word goed begeleid. Ik heb het naar mijn zin hier.”

Sven doet mee aan Skills The Finals

Student Sven Reinds

Nieuwegein – Student Sven Reinds heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student Werktuigbouwkunde van het Tech College in Nieuwegein staat op 4 t/m 6 maart in de finale voor de titel beste CNC Draaier van Nederland. In Leeuwwarden worden de halve en hele finales voor de vak wedstrijden georganiseerd.

Wij zochten student Sven op en stelden hem de volgende vragen:

Waarom doe je mee aan Skills?
Ik doe mee aan de wedstrijd omdat ik wil laten zien wat ik kan en omdat het een hele mooie ervaring is om zo'n wedstrijd mee te maken. 

Heb je nog een tip voor studenten die twijfelen om mee te doen aan de skills wedstrijden?
Als je de kans hebt om mee te doen, zeker doen! Ook al wordt je laatste, je leert er heel veel van en bouwt heel veel ervaring op. Daarnaast staat het ook mooi op je cv. 

Sterke punten:
Ik ben behoorlijk precies, ik let op details en wil alles echt goed hebben.

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn vader zit ook in de metaalbewerking. Ik wist al heel lang dat ik dat ook wilde. Ik zit nu in het eerste jaar van de niveau 3 opleiding Allround Verspaner. Hiervoor heb ik niveau 2 afgerond.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: