MAKE Center - Werken & Leren in de metaalsector

Wil jij lekker aan het werk en tegelijkertijd veel leren? Wil je werken met je handen en producten van metaal maken? Machines leren bouwen of besturen? Of wil je liever producten ontwerpen en laten maken door computergestuurde machines? Dan is de maakindustrie de sector voor jou! Je leert en werkt aan vakbekwaamheid met technieken, moderne machines en computergestuurde apparatuur.

MAKE Center: De inspirerende plek voor een toekomst in de maakindustrie!
Op de Tech Campus in Nieuwegein opende op 30 september 2021 het MAKE Center, een nieuwe praktijkhal voor opleidingen van ROC Midden Nederland in de maakindustrie. MAKE Center is dé plek in Midden-Nederland waar mbo-studenten en vakmensen in de metaalbranche samenwerken en van elkaar leren. Door te experimenteren en te doen, leer je sneller. Je leert, ontwerpt en creëert. Wij zetten ons 100% in voor de instroom, doorstroom en ontwikkeling van vakmensen in de maakindustrie.

Werktuigbouwkunde of mechatronica?
Je kunt kiezen uit opleidingen in de Werktuigbouwkunde, zoals verspanen, plaatwerk en constructie. Maar er zijn ook opleidingen in de Mechatronica, denk aan monteur of machinebouwer. Je kunt ook een NIL-erkend lasdiploma halen en een VCA-diploma (veiligheid). Het Tech College van ROC Midden Nederland werkt voor de metaalopleidingen samen met OpleidingsBedrijf Metaal Midden Nederland OBM in het nieuwe MAKE Center
Meld je nu aan voor een beroepsopleiding in de Metaal en wordt vakman! De sector heeft behoefte aan gemotiveerde enthousiaste jongeren die het metaalvak willen leren. Er is gegarandeerd werk, nu en in de toekomst.

Leerroutes
In de metaalsector kun je werken en leren op hetzelfde moment. Je kunt bij ons kiezen uit twee routes:

 • 1-daagse variant: Je komt 1 dag (2 dagdelen) per week naar school voor het aanleren van de benodigde theorie. De praktische voorbereiding op het examen en de benodigde vaardigheden leer je en breng je zelf in praktijk op het leerbedrijf waar je vier dagen werkt.
 • 2-daagse variant: Je komt 2 dagen of 4 dagdelen naar school. Op de vaste schooldagen leer je de benodigde theorie. Daarnaast kom je voor een extra praktijk dag naar school. We bereiden je dan extra goed voor op het praktijkexamen door te oefenen met (nieuwe) technieken, tools en praktische vaardigheden. De overige 3 dagen werk je in een leerbedrijf.

Je krijgt les in moderne praktijk- en theorielokalen van het Tech College. Ook breng je uren door in het MAKE Center waar je leert, ontwerpt en creëert samen met vakmensen, docenten en studenten. Dankzij deze samenwerking ben je verzekerd van goed onderwijs en bemiddeling voor stage en werk bij metaalbedrijven uit de regio.

  MAKE Center
  MAKE Center

   

  Aanbod voor havisten: versneld mbo op niveau!
  Heb je een havo diploma? Of ben je gestopt met je hbo-opleiding? Wil je liever aan het werk maar wel een betaalde opleiding op niveau doen? Dan is een traineeprogramma Metaal iets voor jou! We bieden in het MAKE Center vier versnelde opleidingstrajecten aan:

  Heb je vragen?

  Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: