Tech College in Amersfoort

Op de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort werken studenten van verschillende opleidingen veel met elkaar samen. Jouw tijd op school wordt daardoor veel leuker! En de samenwerking met bedrijven? Die is natuurlijk goed. De bedrijven in de omgeving denken mee over het onderwijs, bieden stageplaatsen aan en openen hun deuren tijdens excursies. 

Heb jij je stages en je opleiding goed afgerond? Dan staan de werknemers in de rij om je aan te nemen. Niveau 4 gedaan? Dan mag je ook starten op het hbo! 

Kom alles over het college te weten en volg ons op Instagram, Facebook of YouTube.

Luuk is uitblinker van het Tech College Amersfoort

Luuk Stadman Robaard is verkozen tot uitblinker van het Tech College Amersfoort 2019. Luuk is student Mechatronica en ook lid van de Centrale Studentenraad. 

Onder andere Merel van Rees, projectleider van deze CSR droeg Luuk voor als uitblinker van zijn college. "Luuk is iemand die het afgelopen jaar een enorme persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij is nooit bang om te vallen, hij stoft zichzelf af en komt drie keer harder terug met meer leerervaring! Hij wil niets liever dan een veilige omgeving waar studenten kunnen groeien, ontwikkelen, activiteiten voor zichzelf kunnen organiseren en hij wil de betrokkenheid van onze studenten te vergroten. Ik vind dat knap en dat verdiend een groot compliment en wat mij betreft hij is terecht de uitblinker van zijn college."  

tech college amersfoort

Basisschoolleerlingen ontmoeten techniekstudenten

Op 3 april kwamen leerlingen van basisschool Het Zwaluwnest uit Amersfoort bij het Tech College Amersfoort op bezoek om kennis te maken met Techniek. De leerlingen van groep 4, 5 en 6, ouders en leerkrachten deden in het Mechatronica lokaal aan verschillende activiteiten mee: robotarmen besturen, bouwpakketjes in elkaar zetten, samen met een werktuigbouwkunde docent een klein stukje lassen samen en ze mochten in een kartauto zitten die de techniekstudenten zelf hebben gemaakt. Docent Erwin Krijt: “Hopelijk helpen wij kinderen op deze manier enthousiast te maken voor techniek!”  Bekijk deze video voor een sfeerimpressie.

Afsluiting Keuzedeel Railtechniek

Op 3 april sloten 24 studenten hun keuzedeel Introductie Railtechniek succesvol af. De studenten presenteerden in groepjes hun eindopdracht, die bestond uit een presentatie over de inhoud van het keuzedeel en een verdiepingsonderwerp. Na afloop kregen alle deelnemers door projectleider Marcel van Ravenhorst veel complimenten. Railcenter, ProRail, Van Gelder Rail, BAM Infra Rail, VolkerRail en Strukton Rail zijn trots op dit resultaat. Voor volgend schooljaar wordt wederom een keuzedeel ontwikkeld en al het van dit traject geleerde wordt meegenomen in de nieuwe opleiding. Lees meer over dit keuzedeel. 

Studenten tech College amersfoort sluiten keuzedeel af

Baris, student Installatietechniek in Amersfoort

Begin februari startte de 10-weekse stage van Baris bij Bosman Bedrijven. Hij is tweedejaars student Installatietechniek op het Tech College Amersfoort.

Naar de bouwplaats
“Tijdens mijn stage wilde ik onder andere mijn tekenvaardigheden verder verbeteren. Op school werken we veel met Revit. Ik heb bij Bosman Bedrijven mee mogen kijken met collega’s en heb daarnaast zelf ook mogen tekenen. Voor een parkeergarage heb ik de armaturen getekend en ben ik samen met mijn begeleider naar de bouwplaats geweest. Het leuke is dat ik in het echt kan zien, wat ik hier op kantoor maak", aldus Baris.

Naar zijn zin
Het maken van calculaties was voor Baris een mooi leerpunt: “dat was een echte uitdaging. Het gaat om kosten en materialen die ik nog niet ken. Ik moest meer opzoeken en meer vragen.” Het was voor Baris een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het werk van een werkvoorbereider. Wat voor Baris al vaststaat, is dat hij ook volgend jaar stage wil lopen bij Bosman Bedrijven: “Ik mag aan grote projecten werken, de mensen om mij heen zijn leuk en ik word goed begeleid. Ik heb het naar mijn zin hier.”

Student Baris, installatietechniek Amersfoort

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: